Estàs aquí: Inici > Destacats > Aprovada la proposta de pressupostos del Col·legi per al 2018

Aprovada la proposta de pressupostos del Col·legi per al 2018

19 desembre 2017

Tret de sortida cap al 2018. Els col·legiats van aprovar ahir 18 de desembre, durant la Junta General Ordinària, la proposta dels pressupostos de la institució per a l’any vinent, que va presentar i exposar l’equip econòmic de la Junta de Govern del COFB.

Un moment de la Junta General Ordinària celebrada a la Sala d'Actes del COFB

Un moment de la Junta General Ordinària celebrada a la Sala d’Actes del COFB

Joan Calduch, tresorer del Col·legi, va explicar la proposta i la va desglossar en cinc àmbits d’actuació diferents: professional, funcional, operatiu, institucional i executiu. Calduch va posar l’èmfasi en seguir dotant d’importants recursos l’àrea de desenvolupament professional i formació per tal de consolidar els serveis farmacèutics i realitzar-ne de nous. En aquest sentit, va remarcar que se seguirà apostant per desenvolupar el registre digital de l’actuació professional farmacèutica més enllà de la dispensació i, així, millorar el servei, avaluar-lo i poder compartir els resultats amb l’Administració, els professionals i els pacients de manera més objectiva. Tot plegat, acompanyat d’una aposta per seguir potenciant comunicativament el rol i l’eficàcia dels professionals farmacèutics en la prevenció i gestió de la malaltia.

pressupostos-colegi

Joan Calduch, tresorer del Col·legi, durant la seva intervenció

El tresorer també va explicar que es continuarà amb la digitalització dels processos administratius del Col·legi -notificacions electròniques i gestió dels tràmits en format electrònic- i que es preveu realitzar una inversió en les aules de formació, que permetrà millorar l’oferta tant per als farmacèutics com per a agents externs interessats en aquests espais.

La proposta també contempla aspectes en l’àmbit institucional, com traslladar el projecte col·legial arreu del territori, potenciar la cooperació dels desenvolupaments tecnològics amb el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC), seguir enfortint la relació COFB-COFM en els projectes d’Àgora Sanitària -el portal de formació online- i el Congrés Europeu d’Oficina de Farmàcia i Saló de Medicaments i Parafarmàcia Infarma i seguir dotant de recursos als actes institucionals, culturals i de compromís social.

Al seu torn, Jordi de Dalmases, president del Col·legi, va iniciar l‘Informe de Presidència amb un repàs de l’actualitat del sector: el subministrament de medicaments i productes sanitaris a persones ingressades en Centres Residencials Socials; la situació dels Medicaments Hospitalaris de Dispensació Ambulatòria (MHDA); el nou Sistema de Verificació de Medicaments (SeVem), que iniciarà les primeres proves a les farmàcies al juliol; NodoFarma i el sistema per desenvolupar els serveis de connexió a les oficines de farmàcia i l’ordre de preus de referència.

En clau internacional, va fer un repàs de la situació de la farmàcia arreu d’Europa, passant per França, Itàlia i Portugal. Per la seva part, Jordi Casas, secretari del Col·legi, va informar als assistents sobre l’estat dels tràmits administratius del Col·legi i els serveis d’urgències nocturns a les farmàcies.

Seguidament, De Dalmases va reprendre la paraula i va explicar quines són les principals novetats legislatives de l’últim any. En l’àmbit estatal va parlar de la identificació d’activitats i establiments comercials i el projecte de Reial Decret de preus i finançament de medicaments i productes sanitaris. I, pel que fa a Europa, sobre la directiva europea sobre l’exercici professional i el test de proporcionalitat.

D’esquerra a dreta: Jordi Casas, secretari; Núria Bosch, vicepresidenta; Jordi de Dalmases, president; Joan Calduch, tresorer, i Guillermo Bagaria, vicetresorer

D’esquerra a dreta: Jordi Casas, secretari; Núria Bosch, vicepresidenta; Jordi de Dalmases, president; Joan Calduch, tresorer, i Guillermo Bagaria, vicetresorer

A continuació, Guillermo Bagaria, vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica, va parlar sobre els diferents projectes professionals liderats pel Col·legi i/o el Consell. En va ressaltar tres, la campanya de la grip 2017-18, la de detecció del risc de patir diabetis “Jo? Diabetis? i la Xarxa de Farmàcies Sentinelles. També es van fer menció i aportar xifres d’iniciatives com el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte, el de determinació del risc d’infecció per VIH o el de Manteniment amb Metadona, així com campanyes com la del Mosquit Tigre, la de detecció del risc de patir càncer de pell “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta o de detecció d’aneurisme d’aorta.

Francisca Aranzana, vocal d’Oficina de Farmàcia del Col·legi, es va encarregar d’explicar la xarxa de coordinadors i delegats. La vocal va traslladar els objectius del projecte, com potenciar el farmacèutic com a agent de salut del territori, l’organització, l’estat actual i les necessitats existents. A més va agrair la implicació a tots els qui conformen la xarxa i va repassar alguns dels projectes que han sorgit gràcies a les més de 97 reunions a les que s’ha assistit.

L’apartat dedicat a la Comunicació va anar a càrrec de Núria Bosch, vicepresidenta i cap de la comissió dedicada a aquesta àrea. Bosch va informar que es continua apostant per comunicar campanyes que aportin valor a la població i, alhora, que ajudin a potenciar el farmacèutic com a agent de salut i fomentar la col·laboració amb la resta de professionals sanitaris i pacients, com és el cas d’Atenció Pell i Atenció Diabetis.

Potenciar la presència digital del Col·legi i de la professió va ser un altre dels eixos en els que es va centrar la Vicepresidenta, qui va explicar que el 2018 veuria la llum la renovació del web institucional cofb.org, i que s’apostaria per inaugurar perfil a noves xarxes socials, a més de consolidar el perfil de Twitter de la institució.

En l’àmbit de la comunicació col·legial, Bosch va parlar de les noves prestacions del nou sistema de centraleta del Col·legi, de l’app que permet tenir la BBS al mòbil i que facilita informacions com les dades econòmiques i el nou disseny de la newsletter, més modern i funcional. Finalment, es va detallar que hi ha hagut un increment del 14% en l’oferta formativa.

Calduch novament va agafar el torn de paraula i va informar del Pla de Sistemes del Consell. Va destacar els objectius assolits durant el 2017 i els previstos per als propers 3 anys, a més de fer un repàs del procés de migració pel canvi de proveïdor per a la xarxa de recepta electrònica.

Finalment, l’últim tema a tocar va ser la situació financera i la previsió de cobrament. A hores d’ara, el retard és de 25 dies.

Notícies relacionades:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal