Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Ostomies: actualització teòrica i pràctica

Ostomies: actualització teòrica i pràctica

27 març 2018

El passat 20 de març va tenir lloc al COFB el Taller d’Ostomies, que combinava teoria i pràctica i estava adreçat a farmacèutics, tècnics i auxiliars de farmàcia. La formació va anar a càrrec de Patricia López, coordinadora del Servei d’Atenció d’Infermeria de Hollister Ibérica i Teresa Poca, infermera estomaterapèuta, supervisora de l’Hospital de Barcelona.

Es tractava d’una activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries – Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud, amb 0,7 crèdits d’assistència. La coordinació del taller va anar a càrrec de Montserrat Gironès, vocal d’Ortopèdia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

La formació sobre ostomies va despertar un gran interès, omplint l'aula on es va celebrar.

La formació sobre ostomies va despertar un gran interès, omplint l’aula on es va celebrar.

Els objectius: coneixement de les ostomies i el material per tractar-les

La formació tenia per objectius:

  • Proporcionar informació sobre què és i com funciona una ostomia.
  • Conèixer el material específic per tenir cura de l’estoma i els beneficis de la irrigació per colostomia.
La formació va anar a càrrec de Teresa Poca, infermera estomaterapèuta, supervisora de l'Hospital de Barcelona i Patricia López, coordinadora del Servei d'Atenció d'Infermeria de Hollister Ibérica.

La formació va anar a càrrec de Teresa Poca, infermera estomaterapèuta, supervisora de l’Hospital de Barcelona i Patricia López, coordinadora del Servei d’Atenció d’Infermeria de Hollister Ibérica.

Aprenentatge sobre les ostomies

Durant el taller les dues docents van abordar els temes diversos relacionats amb el camp de les ostomies. És per això que van fer una classificació de les diferents ostomies, van descriure’n les causes més freqüents, el material necessari per tenir-ne cura i les complicacions principals. També van fer referència a la preparació mecànica del còlon i als sistemes continents.  Des de la vessant més pràctica es va abordar la irrigació per colostomia així com la resolució de diferents casos relacionats amb les temàtiques impartides.

Què és una ostomia?

Una ostomia és una derivació quirúrgica de l’aparell digestiu o de l’aparell urinari per eliminar els residus que l’organisme genera per un lloc diferent del natural, quan no és possible fer-ho pel conducte normal. La persona que en porta una incorporada necessita un material específic per fer la cura diària de l’estoma.

Amb la col·laboració de:

 

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal