Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Nova edició del curs “La salut del viatger” d’Àgora Sanitària

Nova edició del curs “La salut del viatger” d’Àgora Sanitària

11 juliol 2018

Per segon any consecutiu i fins al 31 de juliol, Àgora Sanitària -el portal de formació online dels Col·legis Farmacèutics de Barcelona i Madrid– amb el patrocini de Laboratoris Ferrer, ha llançat una nova edició del curs “La salut del viatger”.

La formació està dirigida a farmacèutics, tècnics i auxiliars de farmàcia i té per objectiu contribuir a fomentar el rol assistencial del farmacèutic en relació amb els viatgers. A finals del mes de juny ja l’havien cursat més de 750 alumnes, la qual cosa prova el gran interès despertat per la formació. Entre aquesta edició i la primera, ja són més de 1.500 els professionals formats.

Glòria Montané, una de les farmacèutiques que imparteix el curs, destaca la importància del farmacèutic a l’hora d’ajudar els viatgers a planificar les vacances i aconsellar-los a la tornada. “Quan tornen de les seves destinacions els recomanem que vinguin una altra vegada a la farmàcia, per recordar-los que durant un any poden tenir signes d’alarma que, depèn de la destinació on hagin anat, poden ser motiu de consulta al metge per descartar algun tipus de malaltia”, explica.

Temes que s’aborden a la formació

El programa del curs està compost per 7 mòduls que aborden els temes següents:

  • com fer l’entrevista al viatger des de la farmàcia
  • donar un consell farmacèutic òptim davant les principals situacions que es pot trobar i resoldre dubtes que es planteja (bany, condicions ambientals, diarrea del viatger, protecció contra els artròpodes, síndrome “classe turista”, jet lag, com hidratar-se, protecció enfront de malalties tropicals, etc.)
  • adaptar les recomanacions a casos especials (persones grans, embarassades, persones amb medicació crònica, etc.)
  • crear una campanya de consells al turista des de l’oficina de farmàcia.
La formació "La salut del viatger" ha despertat un gran interès. A finals del mes de juny, ja l'havien cursat més de 750 alumnes.

La formació “La salut del viatger” ha despertat un gran interès. A finals del mes de juny, ja l’havien cursat més de 750 alumnes.

Opinions dels alumnes

Els alumnes de la primera edició destaquen que el curs els ha aportat idees per dur a terme “una nova campanya a la farmàcia” i que al cap de poc temps de realitzar-lo havien après “a gestionar molt millor la categoria de salut al viatger”. De fet, el 99% dels que van cursar-lo el 2017 afirmen que han canviat la forma d’entendre el consell en aquesta àrea. 

A més, consideren que la formació proporciona “informació necessària per donar un bon consell a la farmàcia” i possibilita “ajudar a resoldre els dubtes que la gent pugui tenir pel que fa als seus futurs viatges”. Quant al contingut, valoren positivament que el temari sigui “didàctic i fàcil de manejar”, “molt complet i de durada adequada” i “poder-lo posar en pràctica a través dels casos”. 

El curs té una durada de sis hores lectives, que cada alumne pot fer seguint el seu propi ritme d’estudi, i proporciona les següents eines: materials d’estudi multimèdia, manuals en PDF, vídeos d’experts, fòrums de debat, resolució de casos pràctics a l’aula i acompanyament per part de tutors experts. 

Més informació i inscripcions aquí.

Finalment, en relació amb la metodologia, també ressalten que “la informació del temari és molt completa” i que aquest “és senzill de realitzar i està molt ben sintetitzat”, conclouen. Concretament, la metodologia està valorada amb un 8,7 sobre 10, una puntuació molt similar a l’opinió dels estudiants respecte a les tutories. El disseny del curs obté la valoració més alta, un 9,25.

Podeu consultar aquí la nota de premsa enviada als mitjans de comunicació.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal