Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Tendències en l’àmbit de la dermofarmàcia: cura facial i capil·lar

Tendències en l’àmbit de la dermofarmàcia: cura facial i capil·lar

20 setembre 2018

La categoria de cura facial és, actualment, la més venuda en dermofarmàcia i, dins d’aquesta, els productes antiedat són els que més triomfen. Quines són les claus d’aquest èxit? I, en el camp de la dermofarmàcia, quins altres productes ocupen la part superior del rànquing de vendes? Per donar resposta a aquestes i altres qüestions, Eulàlia Mateu, farmacèutica, consultora de màrqueting cosmètic i directora del programa Dermoexpert conversa amb Teresa Alcalde, farmacèutica i professora de dermofarmàcia i cosmetologia de la Universitat de Barcelona (UB).

Totes dues expliquen l’auge de la venda de productes antiedat (tant per a cura facial com capil·lar) i dels productes anticaiguda dels cabells al vídeo que recollim tot seguit.

Cura facial: productes antiedat

Quins són els principals factors causants que els productes antiedat de cura facial siguin, actualment, els més venuts en dermofarmàcia? Segons Teresa Alcalde, l’èxit d’aquest tipus de productes es deu al fet que “cada vegada, ens comencem a cuidar més joves” i també perquè “hi ha moltes persones grans que en fan servir”. A més, “s’utilitzen per allargar altres tipus de tractaments estètics que, lògicament, tenen més bons resultats quan la pell està ben cuidada”, detalla.

Cura capil·lar: anticaiguda dels cabells

D’altra banda, Eulàlia Mateu explica que, actualment, la gamma capil·lar és la tercera categoria més venuda en dermofarmàcia i, en aquest àmbit, els productes estrella són els d’anticaiguda. Segons Alcalde, la gent prefereix comprar-los a la farmàcia perquè “les alopècies estan basades en alteracions capil·lars, que es troben a mig camí entre la cosmètica i el tractament mèdic” i “quan una persona comença a notar que perd el cabell, ràpidament, ho associa a un problema de salut”. A més, segons l’experta “aquest tipus de consultes s’acostumen a fer a un farmacèutic o dermatòleg, i no pas a un comercial o venedor de cosmètica, ja que es tracta de productes molt més a prop de la medicina, que no pas d’un tractament cosmètic“.

Cura capil·lar: productes antiedat per al cabell

Una altra tendència molt nombrosa en l’àmbit de la dermofarmàcia és l’antiedat capil·lar. Aquesta tendència ha sorgit “com a conseqüència dels productes antiedat per a la pell. Igual que ens cuidem la pell per semblar més joves, ens estem cuidant el cabell perquè hem començat a veure que amb el pas dels anys les característiques d’aquest canvien. No només perdem el color i apareixen les canes, sinó que hi ha tot un seguit de signes que denoten el pas de l’edat: pèrdua de densitat, de gruix, de brillantor, sequedat, cabell indomable, etc.”, exposa Alcalde. I afegeix: “aquest conjunt de característiques es poden tractar mitjançant un producte cosmètic, la qual cosa ens permetrà aconseguir que el cabell estigui molt més jove“.

Com fer una bona recomanació dels productes de cura facial i capil·lar?

Segons la professora de dermofarmàcia i cosmetologia de la UB, “el més important és tenir una molt bona formació en aspectes com la fisiologia de la pell, el cabell, i el cuir cabellut,  i en els principis actius que es fan servir, les concentracions, els productes acabats, etc.”.

Des del seu punt de vista, “és de vital importància una informació actualitzada per tal de poder proporcionar al client un consell personalitzat i adequat a les seves necessitats i interessos”. I és que segons explica Alcalde, “cada vegada ens trobem a clients més ben informats, que fan consultes més complexes i el farmacèutic ha de tenir els coneixements suficients per poder respondre-les“. D’aquí la importància del Programa Dermoexpert, que “compleix amb els objectius principals d’aportar informació actualitzada i útil per al farmacèutic d’oficina de farmàcia“.

Aquí trobaràs més informació de la segona edició del Programa Dermoexpert. 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal