Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > “El futur és la integració”: Tercera Jornada del Consell d’Estratègia i Accions a la Farmàcia Comunitària 2018-2020

“El futur és la integració”: Tercera Jornada del Consell d’Estratègia i Accions a la Farmàcia Comunitària 2018-2020

23 novembre 2018

El futur és la integració. Aquest és el lema de la jornada organitzada pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), que tindrà lloc el pròxim dimarts 27 de novembre a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. El president del Consell de Col·legis Farmacèutics (CCFC) i del COFB ha animat els farmacèutics catalans a assistir-hi, “a venir i a parlar de tots els temes que afectaran la farmàcia en el nou entorn sociodemogràfic que ens trobarem d’aquí a 10 anys“.

Aquest nou entorn al qual es refereix De Dalmases, inclou “un nombre creixent de pacients crònics complexos”, que esdevindran “un verdader repte per al sistema de salut” i seran també “l’objectiu de les novetats en els serveis que pugui oferir la farmàcia comunitària”. “Hem de pensar en quin és el paper que farem les farmàcies en la prestació farmacèutica a les residències, motiu de debat amb l’Administració”, va afirmar. Aquestes i altres reflexions del president del CCFC es poden trobar al vídeo que recollim tot seguit:

La necessitat del registre de l’activitat farmacèutica i el rol del farmacèutic en l’abordatge del pacient crònic complex

La jornada tindrà com a temes centrals la necessitat del registre de l’activitat professional farmacèutica, així com el rol del farmacèutic en l’abordatge del pacient crònic complex de manera integrada en el sistema sanitari. Al llarg de l’esdeveniment, es farà una revisió dels serveis d’atenció farmacèutica i es parlarà del seu futur, amb el pacient i la qualitat al centre del debat.

Programa de la Jornada

09:00 h Lliurament del material

09:30 h Inauguració

09:45- 10:30 h Panell inaugural: Definim el futur dels serveis d’atenció farmacèutica: què estem fent i què més podem aportar?

Ponents: M. Pilar Gascón, secretària del Consell i Josep Torrent, director de l’Àrea del Medicament del CatSalut.

Moderador: Jordi de Dalmases, president del Consell.

10:30-11:30 h Panell d’experts: Servei no registrat, servei no realitzat

Ponents: Àngels Dronda, farmacèutica comunitària i vicesecretària del Consell; Anna Garcia-Altès, responsable de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS); Joan Calduch, vocal del Consell responsable de l’Àrea tecnològica i Corine Zara, gerent d’Acció Territorial del Medicament del CatSalut

Moderador: Joaquim Nolla, tresorer del Consell.

11:30-12:00 h Cafè

12:00-12:30 h Conferència. Atenció farmacèutica i abordatge de la cronicitat 

Ponent: Sebastià J. Santaeugènia, director del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat del Pla Director Sociosanitari.

Moderador: Josep Aiguabella, vicepresident del Consell.

12:30-14:30 h Panell d’experts: La intervenció dels professionals sanitaris en el pacient crònic: què es fa i què es pot millorar?

Ponents: Guillermo Bagaria, farmacèutic comunitari, vicetresorer del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona; Esther Limon, metgessa especialista en Medicina de Família i Comunitària i Javier González, farmacèutic adjunt del Servei de Farmàcia del Consorci Hospitalari de Vic.

Moderador: Rafel Guayta-Escolies, director de Projectes i Recerca del Consell.

14:30-14:45 h Cloenda

14:45 h Dinar càtering.

Les inscripcions es poden formalitzar aquí.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal