Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Junta General Ordinària: Aprovats per unanimitat els pressupostos del Col·legi per al 2019

Junta General Ordinària: Aprovats per unanimitat els pressupostos del Col·legi per al 2019

19 desembre 2018

Tot a punt per a l’inici d’un nou any al Col·legi. Els col·legiats van aprovar per unanimitat ahir, 18 de desembre, durant la Junta General Ordinària, la proposta de pressupostos de la institució per a l’any vinent, exposats per l’equip econòmic del COFB. Durant l’acte van estar presents el president, Jordi De Dalmases; la vicepresidenta, Núria Bosch; el secretari, Jordi Casas; el tresorer, Joan Calduch i el vicetresorer, Guillermo Bagaria.

La Junta de Govern del COFB (d'esquerra a dreta): Jordi Casas, secretari; Núria Bosch, vicepresidenta; Jordi De Dalmases, president; Joan Calduch, tresorer i Guillermo Bagaria, vicetresorer.

D’esquerra a dreta, els membres de la Junta de Govern que van presidir la Junta General Ordinària celebrada ahir: Jordi Casas, secretari; Núria Bosch, vicepresidenta; Jordi De Dalmases, president; Joan Calduch, tresorer i Guillermo Bagaria, vicetresorer.

Farmaserveis, registre d’activitat dels Serveis Professionals Farmacèutics 

Guillermo Bagaria va ser el primer dels membres a intervenir i va parlar de Farmaserveis, un projecte que es portarà a terme als 4 Col·legis catalans, sota el paraigua del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC).

Bagaria va explicar que l’objectiu principal d’aquest projecte és el registre d’activitat dels Serveis Professionals Farmacèutics (SPFA), sense el qual el valor d’aquests serveis que es realitzen a les farmàcies es perd. El vicetresorer, a més, va presentar un vídeo que recollia com es duu a terme des de la tauleta el procediment  de registre de l’activitat professional. Per concloure, el vicetresorer del COFB va afirmar que Farmaserveis és de gran utilitat perquè facilita la tasca del registre, aporta valor a l’usuari i que un dels reptes és que el projecte s’estengui i cada vegada sigui més universal. Tot plegat, per reforçar la imatge dels professionals farmacèutics com a col·lectiu sanitari.

Guillermo Bagaria, vicetresorer del COFB durant la seva intervenció.

Informe econòmic: proposta de pressupost 2019

A continuació, Joan Calduch va exposar la proposta de pressupostos per al 2019. El tresorer del COFB va destacar el registre digital a través del desplegament de Farmaserveis i l’increment de la partida pressupostària en el desenvolupament de nous projectes professionals. A més, va explicar que un dels objectius de 2019 és coordinar tota l’activitat dels Col·legis i el Consell i destinar recursos, entre d’altres,  a definir les bases i l’arquitectura de com traslladar la informació a l’usuari final en l’entorn digital i al desplegament del projecte de l’oficina de farmàcia lliure de papers.

D’altra banda, va informar de l’increment del pressupost de comunicació del COFB, amb l’objectiu de continuar comunicant a través dels mitjans el rol i l’eficàcia dels serveis professionals farmacèutics en la prevenció i la gestió de la malaltia. Calduch també va referir-se a la nova aposta del COFB en Infarma Barcelona 2019 perquè continuï sent un Congrés i Saló de referència de la farmàcia espanyola. A més, va destacar la continuació i finalització de les reformes de les aules formatives de la seu col·legial o el desenvolupament de la plataforma Àgora Sanitària amb més prestacions conjuntament amb el COFM.

Així mateix, va ressaltar que s’ha continuat apostant per les beques i el premi innovació i el compromís per la cultura i la vessant social de la professió.

En relació als costos col·legials, pel 2019 es va proposar la reducció de la quota de col·legiació del 100% per a farmacèutics amb llicenciatura obtinguda durant el darrer any i la reducció del cost per gestionar PAO’s que passarà de l’1.75 a l’1%. Pel que fa al cost del servei de facturació de RE aquest es veurà incrementat en 0,001€ passant les receptes electròniques a tenir un cost de 0,015 i les de paper inserides a 0,036€.

Informe de Presidència

En el marc de l’Informe de Presidència, el president del COFB, Jordi De Dalmases va referir-se a diverses qüestions. En primer lloc, a la reunió que va mantenir amb el nou director del CatSalut, Adrià Comella, en què es va abordar la recuperació de la data de cobrament de la prestació farmacèutica, la prestació farmacèutica a centres residencials per a la gent gran, l’adequació del Concert d’Atenció Farmacèutica i la Carpeta La Meva Salut. Tot seguit, el president del COFB va tractar el Servei de Verificació de Medicaments (SEVeM), en el marc del qual s’han organitzat 3 sessions informatives al COFB (farmàcia comunitària, distribució i hospitals), ja que la posada en marxa està prevista a partir de febrer de 2019.

Jordi De Dalmases, president del COFB, durant l'exposició de l'Informe de Presidència el passat 18 de desembre.

Jordi De Dalmases, president del COFB, durant l’exposició de l’Informe de Presidència el passat 18 de desembre.

També va fer menció a la interoperabilitat de la recepta electrònica, que ha permès a les farmàcies catalanes fer més de 78.000 dispensacions a pacients d’altres Comunitats Autònomes; i a la reunió que va mantenir amb els representants d’infermeria a Catalunya, en què des de tots dos col·lectius es van emplaçar a “continuar establint sinergies per contribuir, des dels diferents àmbits a millorar la qualitat de vida de la població”. Un altre dels temes abordats per De Dalmases va ser la Compliance, que neix “de la necessitat de justificar que la persona jurídica ha establert un conjunt de normes, processos recollits en un protocol d’obligat compliment pels membres de l’organització, amb la finalitat d’evitar la participació d’aquests en la comissió de delictes i incórrer en aquestes responsabilitats” i que el 2019 està previst que es comenci a aplicar al COFB.

De Dalmases també va informar els col·legiats de les “Trobades amb la Sanitat” realitzades fins ara. Una sèrie de conferències que van iniciar-se el passat 24 de gener, amb la presentació del llibre El futuro de la Sanidad en Espanya. Propuestas y reflexiones para una sanidad pública solvente de José Martínez-Olmos. Van seguir-la la conferència de l’exconseller de Salut de la Generalitat de Catalunya “Canviar de paradigma, un repte permanent en la gestió i la política sanitàries”, Boi Ruiz, el passat 13 de juny i la d’Iñaki Betolaza, que el passat 29 de novembre va realitzar la conferència “La farmàcia, un agent més de salut a Euskadi”. S’han realitzat 3 trobades i la primera prevista per al 2019 és amb Maria Jesús Lamas, directora de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS).

Pel que fa a CISMED, el president va destacar que hi ha 257 farmàcies adherides i va animar als farmacèutics a adherir-se per notificar les incidències de desabastiment de medicaments.

Comunicació

A la part final de la Junta, la vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, va exposar que el Col·legi continua sent font de referència als mitjans de comunicació i, concretament, va exposar dos casos destacats del darrer semestre -retirada de lots de medicaments amb valsartan i reaccions adverses al Metamizol-, en les quals la intervenció del farmacèutic va ser clau per traslladar a la societat un missatge entenedor i homogeni. Bosch també va comunicar als assistents que està prevista el 2019 la renovació de la web www.cofb.org amb l’objectiu que sigui la porta d’entrada dels col·legiats.

Pel que fa a la comunicació interna, Bosch va destacar la renovació de l’app del COFB, que facilita, entre altres aspectes, un accés ràpid amb empremta digital, agilitat en la inscripció d’activitats i personalització en funció de les preferències del farmacèutic. Per últim, va fer referència a la utilització de mitjans telemàtics – a través de Logalty- per enviar notificacions dels tràmits i les resolucions que dicta la Junta de Govern, tal com contempla la normativa actualment vigent.

Cada any, el Col·legi duu a terme dues Juntes Generals relacionades amb el pressupost del COFB en les quals es presenta als col·legiats la liquidació de l’any anterior (Junta del mes de juny) i la proposta de pressupost per a l’any següent (Junta del mes de desembre). L’aprovació dels pressupostos se sotmet a la votació dels col·legiats que hi assisteixen per la seva aprovació.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal