Estàs aquí: Inici > Secció de fotografia del COFB > Cinc cèntims de… Com triar una càmera

Cinc cèntims de… Com triar una càmera

21 gener 2019

El plantejament de tenir una càmera que estigui bé, sigui per regalar o ús propi, comporta una sèrie de preguntes que relacionades amb les característiques i valor que implica tenir una bona càmera.

Doncs bé, donat que totes les càmeres de marques conegudes són bones, la pregunta que ens hauríem de fer és “Què és per mi, una bona càmera?“, “Quina és la càmera adient segons les meves necessitats?“.

Per tal de poder orientar-te, cal que responguis a les següents preguntes:

  • Quin tipus de fotos penses fer? Familiars, viatges, macro, natura (animals en llibertat) …
  • Amb quina freqüència faràs fotos?
  • Quina és la teva experiència en fotografia digital?
  • Quin és el pressupost?

Càmera compacta o d’objectius intercanviables?

Hi ha càmeres compactes de qualitat amb objectiu zoom; el seu preu variarà en funció de les distàncies focals mínima i màxima. Com més gran sigui la diferència entre les dues, més cara serà la càmera. Un zoom 20X indica que la distància focal més llarga (teleobjectiu) és 20 vegades més gran que la distància focal més curta.
Una càmera compacta és més lleugera que una d’objectius intercanviables, un teleobjectiu pot pesar un quilo o més. Ara imagina el pes que hauràs de dur, si utilitzes 3 objectius (tele, normal i gran angular). El més important és que l’òptica —objectiu—sigui de qualitat. 

Si t’inicies en foto digital o vols una càmera fàcil d’utilitzar, compra una compacta amb un bon zoom, però que tingui les opcions de treballar en: automàtic (bo pels que s’inicien), semi automàtic i manual. És important que la compra es faci en una tenda especialitzada en fotografia.
Actualment les càmeres incorporen de sèrie un soft i botonets que en molts casos ens compliquen la vida i acabem no fent-los servir, ara bé, podràs presumir molt.

Tanmateix, hi ha altres possibilitats a considerar, com:

  • Comprar una càmera de segona mà en una tenda especialitzada que donin garantia.
  • Aquestes tendes també lloguen equips fotogràfics, per un període de temps; fes-ho i comprovaràs si la càmera és adient a les teves necessitats.

Conceptes que s’han de tenir en compte en el moment de comprar una càmera

Megapíxels: Els megapíxels indiquen la mida d’impressió i com més megapíxels, més gran podrà ser la fotografia impresa. Per les necessitats habituals, amb 10 – 16 megapíxels, en tenim de sobres, tret que vulguis imprimir a mida pòster. Pensa que com més megapíxels més alt el preu.
Els megapíxels interposats no serveixen per a res.

Zoom digital: No és necessari perquè podràs fer el mateix amb el teu ordinador.

ISO: Com més alta la utilitzem (condicions de poca llum), més soroll es genera. Hi ha altres solucions fotogràfiques per treballar en condicions de poca llum.

Sensor: És la part de la càmera sensible a la llum i la transforma en fotografia. Hi ha diversos formats de sensors: el Full Frame FF  amb mides de diapositiva, 24×36 mm i d’altres que varien segons el model. Actualment no s’aprecia grans diferències de qualitat en la fotografia.

I com sempre, tingues present que, una bona foto no la fa la càmera, la fa el fotògraf/a.

Periòdicament, des de la Secció de Fotografia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (FotoCofb), anirem compartint sota el format anomenat “Cinc cèntims de …” que pretén ser una ràpida aproximació que aporti conceptes bàsics en diferents aspectes fotogràfics i així aconseguir millorar la nostra dedicació fotogràfica. Per a qualsevol dubte o consulta estem a la vostra disposició. Podeu contactar-nos per correu: fotocofb@gmail.com o a través de Maribel Cortes (mcortes@cofb.net).

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal