Estàs aquí: Inici > Destacats > Complements alimentosos: aprofundim en les indicacions i els casos pràctics

Complements alimentosos: aprofundim en les indicacions i els casos pràctics

12 març 2019

Els dies 18, 19, 20, 25 i 26 de febrer el COFB va acollir les sessions del curs “Indicació i casos pràctics en complements alimentosos”, que tenia per objectius dotar els assistents de les eines per dispensar i indicar complements alimentosos d’acord amb la nova normativa actual, així com saber com aplicar-les als diferents problemes de salut.

La docència va anar a càrrec de Laura Arranz, doctora en farmàcia i professora associada del Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia de la UB; Mar Blanco, farmacèutica comunitària i consultora alimentària i Anna Ramírez, farmacèutica del Centre d’Informació del Medicament del COFB. Els coordinadors de la formació van ser Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB i Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COFB.

Un moment del curs "Indicació i casos pràctics en complements alimentosos".

Un moment del curs “Indicació i casos pràctics en complements alimentosos”.

Els farmacèutics i la seva contribució com a referents del consell alimentari

El concepte d’alimentació ha canviat en els últims anys.  El consumidor accepta fàcilment que la nutrició és un factor fonamental per mantenir l’estat de salut, però el panorama alimentari actual és molt complex i la forma en què la informació arriba no és necessàriament la forma correcta de seguir criteris de salut adequats.

Programa del curs 

  • Actualització normativa i al·legacions de salut. Bibliografia i recursos
  • Complements per al sistema nerviós
  • Complements per al sistema digestiu
  • Complements per a la pell i els cabells
  • Complements per a l’aparell locomotor

Els beneficis d’una dieta equilibrada ha de combinar consells correctes d’ús i possibles precaucions sobre complements alimentosos tenint sempre en compte i entenent la diferència entre fitoteràpia i aquests tipus de complements. Els farmacèutics són un bon referent del consell sempre que estiguin ben formats i informats en aquestes qüestions.

Mar Blanco, farmacèutica comunitària i consultora alimentària, en un moment de la sessió.

Mar Blanco, farmacèutica comunitària i consultora alimentària, en un moment de la sessió.

Què ha aportat la formació als assistents?

Allué, com a coordinador de la formació, destaca que “els complements alimentosos constitueixen un grup de productes amb propietats nutritives i fisiològiques que els fan molt útils per complementar una alimentació molts cops no completa”. Pel que fa al curs, considera que “ha permès conèixer els complements alimentosos i les seves indicacions en diferents situacions on l’aportació complementària ajuda a mantenir un bon estat de salut” i que la resolució de casos pràctics “ha estat molt ben valorada pels participants”.

Amb el patrocini de:

 

 

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal