Estàs aquí: Inici > Destacats > PIX, PMM, VIH: Compartint més experiències sobre la reducció de riscos en la farmàcia comunitària

PIX, PMM, VIH: Compartint més experiències sobre la reducció de riscos en la farmàcia comunitària

25 març 2019

Aquest mes de març es va celebrar al Col·legi la quarta sessió del Cicle de conferències sobre reducció de riscos en la farmàcia comunitària, titulada “PIX, PMM i VIH: Experiències, casos pràctics i gestió de conflictes” adreçada als farmacèutics de farmàcia comunitària.

Els ponents van ser Elena Adán, subdirecció General de Drogodependències, Agència de Salut Pública de Catalunya; Pasqual Balañà, farmacèutic comunitari; Joan Brugueras, farmacèutic comunitari i coordinador de farmàcies Vallès Occidental; Francisco García-Vela, farmacèutic comunitari; Montserrat TorrensCarmina Subirana i Marco Mocelin. La moderació de l’acte va anar a càrrec de Guillermo Bagaria, vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica del COFB.

Un moment de la conferència sobre reducció de riscos en la farmàcia comunitària, "PIX, PMM i VIH: Experiències, casos pràctics i gestió de conflictes".

Un moment de la conferència sobre reducció de riscos en la farmàcia comunitària, “PIX, PMM i VIH: Experiències, casos pràctics i gestió de conflictes”.

PIX, PMM i VIH: Experiències, casos pràctics i gestió de conflictes

La conferència es va centrar en la justificació, el desplegament i els objectius del pla funcional del PIX, així com en la importància de la participació de les farmàcies en estratègies de reducció de danys a la societat.

De la mateixa manera, es van exposar casos clínics, experiències personals dels ponents com a farmacèutics, i la gestió de conflictes en la prestació dels serveis professionals per reduir els riscos en la farmàcia comunitària.

Focus en el PIX

Durant la xerrada, s’ha prestat una especial atenció al Programa d’intercanvi de xeringues (PIX), els seus objectius, els  destinataris, els materials de dispensació, així com en l’evolució històrica del servei i la implementació del pla funcional. Com destaca Bagaria,les dificultats relacionades amb la gestió de les relacions amb els usuaris ha pivotat gran part de la xerrada”, tot i que també es van abordar aspectes relacionats amb el Programa de Manteniment de Metadona o el VIH“.

Guillermo Bagaria, vicetresorer i responsable d'Atenció Farmacèutica del COFB, va moderar la sessió.

Guillermo Bagaria, vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica del COFB, va moderar la sessió.

Valoració de la sessió

El responsable d’Atenció Farmacèutica del COFB, Guillermo Bagaria, ha valorat que la sessió “ha estat molt interessant perquè vuit farmacèutics han pogut compartir i traslladar la seva experiència personal, dirigint-se a professionals que encara no havien abordat la prestació del servei, o bé que, havent-lo prestat, tenien dubtes sobre la seva operativa.” En definitiva, “s’ha fet una explicació en conjunt amb diferents testimonis i s’ha parlat de l’abordatge del pacient, de com atendre’l, de com gestionar-lo i com actuar davant les reticències, tant de la resta d’usuaris de la farmàcia, com dels equips de les farmàcies, per tal de superar-les i de poder prestar el millor servei de la millor manera“.

 

Última conferència del cicle de reducció de riscos en la farmàcia comunitària

  • Substàncies d’abús: OMA Consum de l’alcohol i drogues a l’adolescència. (Data a confirmar pròximament) 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal