Estàs aquí: Inici > Destacats > Salut i bellesa capil·lar: la importància del consell farmacèutic

Salut i bellesa capil·lar: la importància del consell farmacèutic

9 abril 2019

Els passats 4, 6, 11 i 12 de març es van impartir al COFB les diverses sessions del curs “Salut i bellesa capil·lar, tractaments i productes”. Es tractava d’una formació que tenia per objectius: conèixer quines són les consultes més freqüents relacionades amb els problemes de salut capil·lar a la farmàcia; repassar les novetats en tractaments capil·lars i el posicionament que tenen a la farmàcia; adquirir expertesa en el consell i les recomanacions dels productes mitjançant casos pràctics i conèixer com treballar la categoria capil·lar des del punt de vista de la gestió.

El curs -coordinat per Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB- va tenir com a docents: Maria Teresa Alcalde, llicenciada en Farmàcia i professora del màster de Dermofarmàcia i Cosmetologia de la Universitat de Barcelona i professora associada de Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica de la mateixa universitat; Asun Arias, llicenciada en Farmàcia, sòcia i directora general d’Asun Arias Consultores i Cristina Paradelo, dermatòloga de l’Institut Dermatològic Integral de Barcelona.

 

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris de COFB, acompanyada de la Dra. Cristina Paradelo, dermatòloga de l'Institut Dermatològic Integral de Barcelona.

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris de COFB, acompanyada de la Dra. Cristina Paradelo, dermatòloga de l’Institut Dermatològic Integral de Barcelona.

Programa del curs

El programa del curs va estar format pels temes següents:

  • Part viva – problemes de salut: caiguda, caspa, seborrea i sensibilitat
  • Part morta – problemes de bellesa: pèrdua de qualitat, puntes obertes, suavitat, encrespament, cabells blancs
  • Impacte dels medicaments i d’algunes patologies en els cabells
  • Preguntes clau per indicar correctament els productes capil·lars
  • Tècniques de recomanació i indicació de productes capil·lars
  • Gestió de la categoria capil·lar
El curs va despertar un gran interès per part dels alumnes.

El curs va despertar un gran interès entre els alumnes.

La importància d’una recomanació adequada dels productes d’higiene, cura i tractament dels problemes capil·lars més freqüents 

Marta Alcalde va destacar que “el cabell és un element estètic molt important per les persones” i que “té un component social i psicològic molt elevat dins de la nostra societat”.

La vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB  va posar de manifest que “l’oficina de farmàcia disposa d’un gran nombre de productes per la higiene, la cura i el tractament dels problemes capil·lars més freqüents” i que “a l’hora de donar un consell farmacèutic de qualitat és molt necessària la bona recomanació d’aquests productes així com un bon consell sobre el seu ús”.

Desenvolupament de les sessions

La Dra. Cristina Paradelo va centrar-se en la part viva del cabell i en totes les patologies que es produeixen en aquest nivell (caspa, seborrea, alopècia…). La doctora va parlar dels tractaments més adequats en cada cas i també va fer referència a l’impacte de la dieta i de determinats fàrmacs en la salut capil·lar.

La Dra. Paradelo durant la seva intervenció.

La Dra. Paradelo durant la seva intervenció.

D’altra banda, Maria Teresa Alcalde es va focalitzar en la part morta del cabell -és a dir, la part visible– i en totes les agressions que pot patir i que poden modificar la seva estructura i convertir-lo en més fràgil i porós. També va fer referència als processos d’envelliment capil·lar i als signes que el posen de manifest: canvis de color, disminució del gruix, quantitat, volum, textura, elasticitat i brillantor. Durant el curs es va posar damunt la taula la importància d’una bona fotoprotecció també a nivell capil·lar, ja que la radiació solar també afecta els cabells.

Finalment, Asun Arias va exposar com posicionar els productes que tenen les oficines de farmàcia de la categoria capil·lar i va donar molta importància a la necessitat de tenir protocols a la farmàcia per tal de professionalitzar la venda. Així mateix, també va destacar que a l’hora d’explicar un producte és més important parlar dels beneficis que obtindrà el pacient i no tant de les característiques d’aquest. Per tot plegat, el farmacèutic ha de saber plantejar les preguntes adequades per saber quin és el problema del pacient i poder resoldre les seves necessitats.

 

Amb el patrocini de:

 

 

 

Altres publicacions d’interès:

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal