Estàs aquí: Inici > Destacats > En marxa l’Àgora de Nutrició i Salut per incidir en l’alimentació saludable d’adults i persones grans

En marxa l’Àgora de Nutrició i Salut per incidir en l’alimentació saludable d’adults i persones grans

9 maig 2019

L’Àgora de Nutrició i Salut impulsada pels Col·legis Farmacèutics de Barcelona i Madrid, a través d’Àgora Sanitària, i Nestlé Health Science, ja està en marxa. L’àrea formativa –que entre altres objectius pretén elevar el valor de la nutrició a la farmàcia i la societat– posa a l’abast dels farmacèutics i la resta de professionals de la farmàcia un conjunt de recursos online que contribueixen a la millora i professionalització del consell farmacèutic en una àrea de tanta rellevància com és la nutrició en adults i persones grans.

Més concretament, mitjançant aquesta secció, es vol incidir en la recomanació i promoció d’una alimentació equilibrada i un estil de vida saludable en una franja d’edat on la intervenció del farmacèutic, com a professional sanitari proper, accessible i de confiança, és clau per a aconseguir un envelliment sense mancances nutricionals.

Aquesta àrea formativa especialitzada en alimentació i nutrició d’adults i persones grans es va presentar en dos dels actes programats en el marc de Infarma Barcelona 2019: a l’Aula Professional “Abordatge de la disfagia des de la farmàcia comunitària”, impartida per Maria Sagalés, doctora en farmàcia i farmacèutica adjunta del Servei de Farmàcia Hospitalària de l’Hospital General de Granollers; i al taller d’espesants que va tenir lloc a l’espai Àgora a càrrec de Viridiana Arreola, logopeda de l’Hospital de Mataró.

Què ofereix aquesta àrea?

Els més de 630 usuaris inscrits a data d’avui hi trobaran 5 grans blocs: alimentació saludable, disfàgia, control de pes, risc nutricional i gestió de la categoria. Dins d’aquests es podran consultar les diferents activitats o materials formatius elaborats per experts de diferents àmbits (farmacèutics comunitaris, metges i especialistes en nutrició, entre altres).

Més enllà dels cursos online -que aborden temàtiques com la nutrició en l’adult o l’atenció farmacèutica en disfàgia– aquesta àrea formativa proporciona altres recursos per facilitar al màxim l’aprenentatge, com infografies, entrevistes en vídeo a experts, articles científics comentats, que s’aniran publicant al portal de forma periòdica, bibliografia sobre temes de nutrició que estan d’actualitat, o un fòrum en el qual els usuaris poden plantejar dubtes o temes de discussió. Per exemple, com a primera activitat, se sol·licita als registrats que completin el test Predimed, qüestionari que avalua l’adherència a la dieta mediterrània.

De fet, el suport als professionals des de la qualitat i el rigor, juntament amb la voluntat compartida de millorar la salut, la qualitat de vida de les persones i el seu estat nutricional, formen part de la raó de ser de la col·laboració entre els dos Col·legis i Nestlé Health Science.

Alimentació i nutrició saludable en l’adult, primer curs del portal amb més de 350 alumnes

Al primer dels cursos llançats, amb la posada en marxa d’aquesta àrea formativa titulat “Alimentació i nutrició saludable en l’adult”, ja s’han inscrit més de 350 alumnes i proporciona, entre altres continguts, eines per a comprendre la importància del seguiment de la dieta mediterrània i els hàbits saludables en les diferents etapes de la vida, reconèixer els canvis fisiològics associats a l’envelliment, resoldre les consultes nutricionals més freqüents a la farmàcia o determinar l’exercici físic recomanat.

Els interessats que vulguin inscriure’s a la segona edició del curs que començarà l’11 de juny ja poden fer-ho a través de www.agorasanitaria.com. L’equip docent està format per Anna Bach, farmacèutica i vocal d’Alimentació i Nutrició del COF de Barcelona; María Izquierdo, farmacèutica, directora del Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia de la UB; Rocío López-Ybarra, farmacèutica titular d’oficina de farmàcia i Anna Paré, farmacèutica i nutricionista.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal