Estàs aquí: Inici > Destacats > Abril: Infarma, les eleccions a la Cambra de Comerç i la venda de medicaments fora del canal farmàcia, temes més destacats als mitjans

Abril: Infarma, les eleccions a la Cambra de Comerç i la venda de medicaments fora del canal farmàcia, temes més destacats als mitjans

31 maig 2019

Infarma Barcelona 2019

El Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia -Infarma Barcelona 2019- va seguir sent un dels temes més destacats pels mitjans especialitzats del sector farmacèutic, que van fer-se ressò de les diverses notes de premsa generades a partir de les conferències o d’iniciatives com Infarma Solidari. Per posar només alguns exemples, Diariofarma va recollir la nota de premsa sobre l’Aula Professional “Què espera de la formulació l’especialista?”; Revista Acofar o Farmanatur van publicar la nota de premsa realitzada amb motiu de l’Aula Professional “Queratosis Actínica, una patologia de consulta cada vegada més freqüent a l’oficina de farmàcia”; i en mitjans com La Vanguardia, Correo Farmacéutico, Diariofarma Farmaventas, Farmanatur, El Farmacéutico o Sanifax van ocupar un espai destacat els resultats finals de la iniciativa Infarma Solidari.

Del balanç d’Infarma 2019, cal destacar que El Economista EcoSanidad (que es publica en format paper) va recollir la nota de cloenda del Congrés, una informació que també va incloure l’especial d’imFarmacias sobre Infarma.

Finalment, pel que fa a les entrevistes generades a partir del Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia, mitjans de premsa especialitzada com El Farmacéutico van publicar les converses mantingudes amb el president del COFB, Jordi de Dalmases, i la vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB i directora del Congrés, Francisca Aranzana. Dins d’aquest bloc, també cal destacar l’entrevista que Ràdio Euskadi va fer al Dr. Santiago Grau, cap del Servei de Farmàcia de l’Hospital del Mar i un dels ponents d’Infarma, concretament, de l’Aula Professional “Passat, present i futur de l’antibioticoteràpia”.

Eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona

La vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, es va presentar a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, que van tenir lloc el passat mes de maig. És per això que durant el mes d’abril, mitjans com El Farmacéutico, El Global o Sanifax van recollir la nota de premsa que detallava el seu programa i incloïa declaracions de la vicepresidenta del COFB sobre la importància que té per als farmacèutics comptar amb representació a la Cambra de Comerç.

Medicaments

Venda de medicaments fora del canal farmàcia i entrega a domicili

El vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica del COFB, Guillermo Bagaría, va participar en una publicació de Correo Farmacéutico sobre la venda de fàrmacs fora del canal farmàcia. En concret, Bagaría va explicar que tant ell com altres farmacèutics de la província de Barcelona van detectar la venda d’Strepsils en comerços paquistanesos i que van presentar aquesta informació a la Comissió de Deontologia del COFB que, al seu torn, va traslladar-ho al Departament d’Inspecció del CatSalut.

D’altra banda, un altre article de Correo Farmacéutico també va recollir declaracions de Bagaría, en aquest cas, sobre les plataformes intermediàries d’entrega de medicaments a domicili.

Com s’ha de prendre l’ibuprofèn?

Maria Perelló, responsable del CIM del COFB, va fer declaracions per al Diari Ara, en el marc d’un reportatge sobre la seguretat i el consum abusiu del fàrmac antiinflamatori més utilitzat: l’ibuprofèn. Perelló va recordar que “la dosi (d’ibuprofèn) recomanada és de 400 mg cada vuit hores, i el comprimit no suposa cap risc si es fa servir esporàdicament” i que “les contraindicacions i les reaccions adverses figuren al prospecte i es van actualitzant alhora que se’n constaten de noves”.

Farmàcia i persones grans

El portal Fira Gran va publicar una entrevista a la vocal d’Ortopèdia del COFB, Montse Gironès, amb motiu de FiraGran 2019 -el Saló de la Gent Gran de Catalunya- que tindrà lloc del 12 al 15 de juny. Al llarg de la conversa, Gironès va fer un repàs de temes com els serveis professionals que els farmacèutics ofereixen a la societat, els problemes amb la medicació que poden tenir persones polimedicades o amb malalties cròniques o el Sistema Personalitzat de Dosificació (SPD). Gironès també va exposar el Projecte Radars -una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona- dirigida a detectar persones grans amb risc d’aïllament social i que, actualment, compta amb la participació de 500 farmàcies de la capital catalana.

Mencions al COFB

Diario Médico va recollir la participació del vocal de la Junta de Govern del COFB, Josep Manel Llop, en una taula rodona titulada “La influència de l’Estat en la definició de polítiques de salut a Catalunya”, organitzada conjuntament pel Col·legi d’Economistes de Catalunya i el Cercle de Salut.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal