Estàs aquí: Inici > Destacats > Infarma Solidari recaptarà fons per a la Clínica Pediàtrica Let Children Have Health de Meki (Etiòpia)

Infarma Solidari recaptarà fons per a la Clínica Pediàtrica Let Children Have Health de Meki (Etiòpia)

5 febrer 2020

Infarma Solidari es vincularà, per cinquè any consecutiu, a una nova causa humanitària en la pròxima edició del Congrés i Saló farmacèutic que organitzen els col·legis oficials de farmacèutics de Madrid i Barcelona, amb la col·laboració d’Interalia.

El projecte triat per a bolcar tot el suport i solidaritat dels professionals, empreses i organitzacions que es reuniran entre el 10 i el 12 de març a Ifema és la Clínica Pediàtrica Let Children Have Health de Meki, a Etiòpia. Aquest centre, gestionat per la Fundació Pablo Horstmann, ofereix assistència mèdica gratuïta a tota la població infantil de la localitat etíop des de 2012 i atén més de 21.000 nens a l’any.

Infarma Solidari destinarà fons a la Clínica Pediàtrica Let Children Have Health de Meki, a Etiòpia.

Infarma Solidari destinarà fons a la Clínica Pediàtrica Let Children Have Health de Meki, a Etiòpia.

Objectiu del projecte on es destinaran els fons recaptats per Infarma Solidari

L’objectiu del projecte que impulsarà Infarma serà afavorir l’accés a la medicació i al tractament dels pacients d’aquesta Clínica Pediàtrica, el terreny i la titularitat legal de la qual són del Vicariat Catòlic de Meki. Els fons recaptats serviran per finançar la compra de medicines, els salaris de dos farmacèutics i un encarregat del magatzem durant un any o la compra d’equips que permetin diagnosticar patologies complexes. Així mateix, es formarà i acompanyarà al personal sanitari etíop de la farmàcia i el laboratori amb la presència de dos farmacèutics i dos tècnics de laboratori.

Situació actual a Etiòpia

Etiòpia es considera un dels països més pobres del món. El 2018, ocupava el lloc 173 de l’Índex de Desenvolupament Humà, d’un total de 189 països analitzats. Desnutrició, ús d’aigua no potable, sanejament deficient, baixos nivells d’educació materna i una sanitat precària són alguns dels factors que han elevat la taxa de mortalitat infantil en menors d’un any fins a l’11,8% i que es dispari fins al 17,9% en els nens menors de cinc anys.

Fundació Pablo Hortsmann

Infarma, com ja es va fer en l’edició de 2019, ha obert una convocatòria pública, seguint la línia de transparència i de compromís social del Congrés i Saló, per seleccionar el projecte solidari. L’elecció de la Fundació Pablo Horstmann s’ha fet d’una forma rigorosa, atesos els diferents projectes humanitaris presentats en convocatòria pública i dins d’un procés que ha comptat amb la participació d’un auditor extern.

El coordinador d’Infarma Solidari i vicepresident primer del COFM, Manuel Martínez del Peral, explica que “tan important és col·laborar i ser solidaris com garantir que aquest esforç arriba als seus principals beneficiaris, que són els nens atesos per la Fundació Pablo Horstmann en una àrea molt desafavorida. Aquest és el nostre compromís i el repte que volem compartir amb tot el sector”.

Una altra de les novetats incloses en aquesta edició és que totes les donacions que es recaptin a Infarma aniran directament al projecte triat, amb el compromís exprés que els fons s’inverteixin en el projecte d’atenció dels nens objecte de la solidaritat d’Infarma. Les partides de viatges, beques i despeses indirectes les assumeix la Fundació Pablo Horstmann. Reduir la taxa de morbimortalidad infantil i els casos de malnutrició severa són prioritats d’aquesta fundació, que treballa de manera conjunta amb les autoritats locals de Meki i compta des del 2008 amb un altre Hospital Pediàtric a Lamu (Kenya).

Altres publicacions d’interès:

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal