Estàs aquí: Inici > Destacats > Jordi Casas: Reptes i objectius del nou president del COFB [Vídeo entrevista]

Jordi Casas: Reptes i objectius del nou president del COFB [Vídeo entrevista]

3 agost 2020

Jordi Casas va prendre possessió del càrrec de president del Col·legi el passat 23 de juliol. Com afronta aquesta nova etapa? Quines seran les línies estratègiques del seu mandat? Quin Col·legi imagina l’any 2024? En la següent vídeo entrevista, el nou president del COFB respon a aquestes i d’altres qüestions i aborda els reptes principals de la professió farmacèutica i l’aportació dels col·legis professionals a la societat.

La nova etapa com a president del COFB

Després de vuit anys al Col·legi, Casas explica que afronta aquesta nova etapa com a president “amb la il·lusió d’estar al capdavant d’aquesta institució, amb la qual tinc un vincle des de ben petit. Amb la satisfacció personal d’encapçalar aquest col·lectiu de professionals i per la confiança que m’han fet ells i la Junta que m’acompanya. Però també conscient de la responsabilitat que suposa per tots els reptes que tenim”. El president del Col·legi es mostra “agraït per la confiança de tota la gent que l’ha acompanyat durant aquest temps i que l’ha ajudat a fer possible que sigui president”.

Els objectius dels pròxims quatre anys

Casas explica que els objectius del mandat passen per “assegurar la sostenibilitat, l’eficiència i la solvència del Col·legi, fomentar el desenvolupament professional del farmacèutic en tots els àmbits de la professió, posicionar el farmacèutic clarament com un agent de salut i, en últim terme, treballar perquè el Col·legi apliqui la innovació, la transparència i la proximitat en les seves relacions”.

L’equip que l’acompanyarà

El president del COFB estarà acompanyat, d’una banda, “pels vint membres de la Junta de Govern, formada per professionals farmacèutics de diferents àmbits de la professió i que a més suposa un relleu generacional, ja que deu d’aquests vint són noves incorporacions a la Junta”. D’altra banda, també tindrà al seu costat “l’equip humà i professional que hi ha al Col·legi, que actua amb coherència amb els objectius marcats per la Junta de Govern, que fa possible que el Col·legi desenvolupi totes les seves funcions i treballi per a tots els col·legiats“.

Els principals reptes de la professió

El principal repte al qual ha de fer front la professió actualment és la gestió de la crisis sanitària derivada de la COVID-19. Però més enllà de la pandèmia, segons Casas, “l’envelliment, la cronicitat i la dependència de la població esdevenen el pilar de la professió sanitària”. Des del seu punt de vista, “la farmàcia, com un element més d’aquest teixit del sistema sanitari, ha de treballar per trobar solucions a aquests grans reptes de salut”. I detalla que “no ho ha de fer d’una manera aïllada, sinó que ho ha de fer en col·laboració entre els diferents àmbits de la professió, i també integrant-se dins de tot el sistema sanitari i col·laborant amb la resta de professionals de la salut“.

La missió d’un Col·legi professional i la seva aportació a la societat

Sobre aquesta qüestió, Casas exposa al vídeo que “els col·legis professionals són institucions de dret públic que vetllen per l’excel·lència en l’exercici professional dels seus col·legiats. Així mateix, agrupen i defensen els interessos d’aquests col·legiats davant de les autoritats, les institucions i la societat en general“.

Casas creu que la manera d’aconseguir aquesta excel·lència professional “és a través de l’ordenament de l’exercici de la professió i de fomentar el desenvolupament de nous serveis professionals, però també de garantiroferir una formació continuada adient per als col·legiats”. D’aquesta manera, exposa, “s’assegura que el servei, la tasca que el farmacèutic dona a la societat, garanteixi l’obtenció d’uns resultats de salut òptims“.

El Col·legi del futur

Quan s’imagina el futur de la institució, el president pensa en “un Col·legi solvent i eficient que promogui la sostenibilitat; que hagi fomentat el desenvolupament professional de tots els àmbits d’exercici;  que tingui com a principal missió vetllar per l’excel·lència en l’exercici de la professió i que fomenti el desenvolupament del farmacèutic com a agent de salut“.

També s’imagina “un Col·legi modern, útil, transparent i pròxim als col·legiats i a la societat“. Des del seu punt de vista, “amb tot això, aconseguirem un desenvolupament professional que garanteixi l’establiment d’una cartera de serveis consolidada, però també que hagi fet del farmacèutic un recurs fonamental dins de tot el sistema integral de salut“.

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal