Estàs aquí: Inici > Destacats > Trending topics en nutrició: quines són les tendències actuals?

Trending topics en nutrició: quines són les tendències actuals?

23 febrer 2021

Amb l’objectiu d’aprofundir en les últimes tendències en l’àmbit de la nutrició, el COFB va posar en marxa el passat mes de novembre un cicle de cinc sessions sota el títol de “Trending topics en Nutrició”. A través de veus expertes en la temàtica, el cicle repassa les darreres novetats en investigació científica en nutrició i alimentació, tot aportant eines pràctiques de recomanació nutricional per a millorar la salut. Aquesta sèrie de formacions és una de les noves apostes del programa de formació continuada 2020-21, presentat el passat octubre

Anna Bach-Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB i coordinadora del Cicle “Trending Topics en Nutrició”, ens explica en aquest vídeo els objectius i els temes principals de les diferents sessions del curs.

Les sessions: Què hem vist fins ara i què ens queda per veure?

Les dues primeres sessions, celebrades el novembre i gener,  es van centrar en els substitutius d’àpats, en què la Dra. Violeta Moizé va revisar què diuen les principals societats científiques, i en les noves tendències en alimentació sostenible i vegetariana, en què es va comptar amb la presència del Dr. Carlos Alberto González. En aquesta segona sessió es va abordar el “per a què” d’aquests corrents, entrant a més en la relació de l’àmbit de l’alimentació i de l’emergència climàtica. La Dra. Diana Díaz, també hi va participar, exposant la importància de l’equilibri nutricional de les dietes.

En les tres sessions següents s’abordaran temes tan actuals com:

Proteïnes alternatives? Quines? [25 de febrer]

En aquesta sessió es revelaran les raons que han promogut l’aparició de proteïnes alternatives i es parlarà dels productes actualment disponibles en el mercat, mostrant quines són les opcions més saludables i sostenibles. En aquesta sessió es comptarà amb la presència de la Dra. Montse Jorba i la Dra. Ujué Fresán.
[Inscripcions obertes aquí] 

Dejuni intermitent, tendència saludable? [22 d’abril]

El dejuni intermitent consisteix a menjar en determinades “finestres de temps” separades per períodes definits de dejuni, els quals solen ser majors de 12 hores i fins i tot poden ser de 2 dies o més. Però, quina és l’evidència científica que sustenta aquest mètode? És més eficaç que les dietes més tradicionals per a perdre pes? És saludable?  Ens respondrà a aquestes qüestions la Dra. Maria Izquierdo.
[Inscripcions obertes aquí]

Dieta cetogènica? Com i quan? [27 de maig]

La irrupció de les pautes d’alimentació amb reducció dels hidrats de carboni estan guanyant cada cop més protagonisme, tant en l’aplicació a algunes malalties com l’epilèpsia refractària o, més recentment, a la diabetis tipus 1.
En aquesta sessió es revisarà de la mà del Dr. Serafín Murillo l’evidència científica actual amb relació als beneficis d’aquest model d’alimentació, tant en la millora de la salut com en la prevenció i tractament de determinades patologies.
[Inscripcions obertes aquí]

Quins són els objectius del cicle?

Segons Anna Bach-Faig “l’objectiu del cicle és poder entendre millor aquests temes emergents, donar coneixement i revisar quina és l’evidència científica“. La coordinadora del cicle recorda que “el consumidor ha d’estar ben informat per no caure en falsos mites ni en dietes restrictives que poden comprometre el seu estat de salut” i perquè sigui així, és fonamental que un professional de la salut com és el farmacèutic “sigui capaç d’informar correctament”. Per aquest motiu “li donarem eines pràctiques per poder fer educació sanitària en nutrició i salut“, va concloure.

Altres publicacions d’interès: 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal