Estàs aquí: Inici > Destacats > Farmacèutics, tècnics i auxiliars aprofundeixen en els aspectes pràctics de la perforació del lòbul de l’orella

Farmacèutics, tècnics i auxiliars aprofundeixen en els aspectes pràctics de la perforació del lòbul de l’orella

1 març 2021

El passat 19 de febrer va tenir lloc la formació “La perforació del lòbul de l’orella. Aspectes pràctics” en format Webinar. La conferència – que estava adreçada a farmacèutics comunitaris, tècnics i auxiliars de farmàcia- va anar a càrrec de Maria Luisa Esteso, responsable de Formació i Desenvolupament del Producte del Canal Ortopèdia i Farmàcia de Prim. L’encarregada de coordinar la sessió va ser Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB.

Durant la formació, es van abordar les cures que cal fer després de la perforació del lòbul de l'orella per prevenir reacciones adverses.

Durant la formació, es van abordar les cures que cal fer després de la perforació del lòbul de l’orella per prevenir reacciones adverses.

Quins objectius tenia la formació?

  • Saber com fer una perforació del lòbul de l’orella i aplicar les mesures higièniques i sanitàries posteriors per prevenir riscos, tant del pacient com del personal que fa la perforació
  • Saber quines cures cal fer després per prevenir reacciones adverses
  • Identificar els possibles riscos associats per al pacient

Quins temes es van tractar?

Durant la formació, es va fer una revisió de la identificació de l’àrea de perforació del lòbul de l’orella, així com un repàs del procés i els riscos que se’n poden derivar.

En aquest sentit, es va començar per abordar la definició de pírcing, els aspectes legals i les responsabilitats a la farmàcia comunitària, així  com el target o segment poblacional objectiu d’aquesta activitat. Maria Luisa Esteso també va referir-se a l’anatomia i la fisiologia de l’orella, el tipus de pírcing i el lòbul. Va detallar els materials, la preparació i el procediment a l’hora de perforar el lòbul, així com els criteris d’exclusió. A la part final de la conferència, va aprofundir en les mesures higièniques que s’han de seguir una vegada feta la perforació i els consells pel que fa a les cures. Tot plegat, sense deixar de banda, les complicacions després de la perforació i el tractament.

Dermofarmàcia: una àrea on els farmacèutics tenen molt per aportar

La dermofarmàcia és, sens dubte, una àrea on els farmacèutics poden aportar i aplicar els seus coneixements professionals en benefici de la salut dels pacients. Cada vegada més, les oficines de farmàcia atenen pacients amb nombres consultes relacionades amb la cura de la pell. La prevenció de futures complicacions en casos en què es fa una perforació del lòbul de l’orella és clau per tal de minimitzar els possibles riscos per al pacient. Un bon consell farmacèutic en aquesta situació està encaminat a aprofundir en les mesures higièniques que s’han de seguir una vegada feta la perforació i els consells pel que fa a les cures.

Amb el patrocini de:

 

 

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal