Estàs aquí: Inici > Destacats > Ajudes a la deambulació i a la cura personal: el paper de la farmàcia comunitària

Ajudes a la deambulació i a la cura personal: el paper de la farmàcia comunitària

23 març 2021

El passat 12 de març va tenir lloc via Zoom la formació “Ajudes a la deambulació i a la cura personal”, dirigida a aquells farmacèutics d’oficina de farmàcia que estan interessats en l’àrea de l’ortopèdia. Coordinada per Elena Palau, vocal d’Ortopèdia del COFB, aquesta sessió va estar impartida per María Luisa Esteso, responsable de Formació i Desenvolupament del Producte del canal Ortopèdia de Prim.

La formació tenia dos objectius principals. D’una banda, poder definir i classificar de manera bàsica les necessitats específiques de cada pacient. I, de l’altra, dotar el farmacèutic de la capacitat per recomanar correctament els diferents articles preventius i d’ajuda, presents en el mercat.

Durant la formació es va aprofundir en la definició de dependència i en quins productes poden ajudar a persones que es troben en aquesta situació.

Durant la formació es va aprofundir en la definició de dependència i en quins productes poden ajudar a persones que es troben en aquesta situació.

Dependència i deambulació

Durant la formació es va aprofundir en la definició de dependència i també es va fer referència al target o segment poblacional objectiu relacionat amb aquesta. També es van tractar els principals productes per a la deambulació i la cura personal, així com els conceptes bàsics de sedestació, posició en què estan la major part del dia les persones grans que van en cadira de rodes.

Actualment, les dificultats desplaçar-se i per mantenir la cura personal són dos dels problemes més freqüents en geriatria i en dependència i, en conseqüència, un dels motius de consulta habitual a la farmàcia comunitària.

L’ortopèdia, un àmbit en què els farmacèutics tenen molt per aportar

Els farmacèutics comunitaris, com a professionals sanitaris més accessibles i pròxims als ciutadans, tenen molt per aportar en l’àmbit de l’ortopèdia. De fet, cada vegada més, a causa de l’envelliment de la població i la cronicitat els professionals farmacèutics resolen consultes relacionades amb l’ortopèdia i aconsellen sobre aquells productes ortopèdics  que poden repercutir en un major benestar i confort de persones que pateixen problemes de mobilitat o situacions de dependència.

Per tot plegat, la sessió va comptar amb un gran èxit de convocatòria i participació, exhaurint totes les places disponibles.

Amb el patrocini de:

PRIM: Tú ortopedia de referencia | Prim Clínicas Ortopédicas

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal