Estàs aquí: Inici > Destacats > Octubre: La presentació del Programa de Formació Continuada amb el conseller de Salut, la inauguració dels Màsters del COFB i el certificat COVID, temes més destacats als mitjans

Octubre: La presentació del Programa de Formació Continuada amb el conseller de Salut, la inauguració dels Màsters del COFB i el certificat COVID, temes més destacats als mitjans

23 novembre 2021

Inauguració del programa de Formació Continuada del COFB amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, va inaugurar el Programa de Formació Continuada del COFB, en el marc d’un acte que va tenir lloc el passat 5 d’octubre. Durant l’acte, el conseller va impartir la conferència titulada “El futur del sistema sanitari català: On som els farmacèutics?”, en què va agrair la tasca dels farmacèutics, així com la seva predisposició a l’hora de col·laborar en els diferents cribratges de la COVID-19 plantejats pel Departament de Salut. Els mitjans que es van fer ressò, fos cobrint l’acte o recollint la nota de premsa enviada pel COFB, van ser: Diario Médico, El Farmacéutico, imFarmacias, Redacción Médica, Diariofarma, El Global i PmFarma.

Activitats formatives del Col·legi

Inauguració de la XVII edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF)

El passat 5 d’octubre també va tenir lloc al Col·legi la inauguració de la XVII edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF). Enguany, és la primera edició del Màster que s’imparteix en modalitat híbrida -presencial i virtual-, per facilitar que farmacèutics d’altres Comunitats Autònomes puguin cursar-lo. Durant l’acte d’inauguració, el president del COFB, Jordi Casas, va dirigir-se als alumnes destacant la tasca dels farmacèuticsespecialment durant la pandèmia, així com la importància de trobar l’equilibri entre el vessant assistencial i la gestió. Van recollir la nota de premsa enviada pel COFB PmFarma, Diariofarma, Revista Farmanatur, imFarmacias i El Farmacéutico.

Inauguració Màster d’Ortopèdia

El Màster d’Ortopèdia del COFB i la UB es va inaugurar el passat 28 d’octubre de la mà de les directores del Màster, Elena Palau, vocal d’Ortopèdia del COFB, i Raquel Martín, professora agregada de la UB. En la inauguració, van dirigir unes paraules de presentació i benvinguda als alumnes, destacant l’enfocament pràctic i que, per primer cop, s’impartirà eh modalitat híbrida. Els mitjans que van recollir la nota de premsa enviada des del COFB van ser: PmFarma, Diariofarma i imFarmacias.

Actualització en Oncologia Hematològica

Una de les activitats formatives destacades del curs acadèmic 2021-2022 és la formació adreçada a farmacèutics hospitalaris “Actualització en Oncologia Hematològica”. El COFB va enviar una nota de premsa als mitjans especialitzats, en què s’explicava que el curs aborda l’oncologia hematològica des del punt de vista terapèutic (gestió i tractament dels càncers hematològics), psicològic (suport emocional en el tractament actiu) i farmacèutic (educació sanitària del pacient a l’era dels tractaments orals). Mitjans com PmFarma, Farmaventas, imFarmacias i Diariofarma van fer-se ressò de la nota.

Webinar d’Àgora Sanitària i anefp sobre com potenciar la comunicació de les farmàcies a les xarxes

El passat 21 d’octubre va tenir lloc al COFB el webinar “Comunicació a xarxes socials: hi ha lloc per tots”, organitzat per Àgora Sanitària i anefp, amb l’objectiu de proporcionar eines a professionals farmacèutics que volen iniciar-se i aprofundir en l’ús de xarxes socials. Diversos mitjans com El Global, Pmfarma, Revista Farmanatur, Infosalus, Farmaventas, Diariofarma i ConSalud van recollir la nota de premsa en què s’informava de l’acte i dels temes que s’hi abordarien.

Especial Catalunya d’imFarmacias

Durant el mes d’octubre es va publicar l’Especial Catalunya d’imFarmacias, en què hi havia una entrevista al president del COFB, Jordi Casas, on va aprofitar per destacar, entre altres aspectes, que la participació de la xarxa de farmàcies en la detecció precoç de la COVID-19 ha tornat a demostrar que els farmacèutics són part de la solució, desplegant un circuit validat i segur que permet detectar el major nombre de casos possibles.

D’altra banda, l’especial recull 3 entrevistes més a diferents farmacèutics comunitaris de la província de Barcelona. Anna Font, coordinadora de les farmàcies del Vallès Oriental, que destacava que la farmàcia “ha de passar de ser un establiment on es dispensen medicaments a un espai de salut enfocat cap a les persones”. Maria Palou, farmacèutica de Cardedeu, va posar l’èmfasi en el fet que “és necessari que el sistema tingui en consideració al farmacèutic com a primer i fonamental punt de contacte del pacient amb la sanitat”. Per la seva banda, Daniel Tallak, farmacèutic de Barcelona, va ressaltar que “el rol del farmacèutic comunitari amb la COVID-19 ha accentuat el seu doble vessant sanitari i social.

Certificat COVID per a l’oci nocturn

El passat 11 d’octubre, coincidint amb l’obertura de l’oci nocturn, la vicetresorera del COFB, Marta Gento, va intervenir en diversos mitjans aclarint qüestions amb relació als tests d’antígens i el certificat COVID. Gento va concretar que els resultats dels TAR no finançats realitzats a les farmàcies comunitàries es registren a La Meva Salut, però no permeten obtenir el certificat COVID de la UE. Els mitjans en els quals va intervenir van ser: Betevé (a partir del minut 4:20), La Vanguardia i TVE (a partir del minut 1:05).

D’altra banda, durant el mes d’octubre, El Global també va publicar un article titulat “Els farmacèutics s’impliquen per l’oci segur en activitats culturals”, en què feia referència als cribratges de lleure educatiu de Catalunya, amb la col·laboració de les farmàcies comunitàries.

El COFB com a font d’informació

Cànnabis medicinal

El passat 31 d’octubre, TVE va emetre un reportatge titulat “La revolució del CBD. El compost menys conegut del cànnabis”, que va comptar amb la participació de Guillermo Bagaría, farmacèutic comunitari i vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB. En el marc del reportatge, Bagaría va oferir la visió del professional farmacèutic sobre els cannabinoides.

Programa de detecció precoç càncer de còlon i recte

Guillermo Bagaría, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB, també va participar en una tertúlia emmarcada en la secció “Fem Salut” del programa “Parlant de tot” de Ràdio Vilassar, el passat 29 de novembre. Durant aquest espai, va compartir taula amb altres professionals sanitaris i entre tots van explicar les característiques més importants del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte (PDPCCR) en què col·laboren les farmàcies, així com la importància de participar-hi.

Fruites de tardor i hivern

El passat 13 d’octubre es va publicar a Cuídate Plus un article sobre quines fruites cal menjar a la tardor i l’hivern. Amb informació proporcionada per la Vocalia d’Alimentació i Nutrició del COFB, a la peça es destaca que “els beneficis de les fruites de temporada és que tenen una maduració natural, no accelerada, que els hi confereixen gustos i aromes més genuïns i amb més nutrients, que són beneficiosos per a la vista, ens protegeixen dels danys cel·lulars, milloren la pell, tenen propietats antiinflamatòries i reconegudes propietats antitumorals que les converteixen en uns aliments valuosos”.

Cremes hidratants

El 19 d’octubre Cuídate Plus va publicar una peça sobre la crema hidratant amb declaracions de Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, en què s’aprofundia en els tipus de pell i la periodicitat requerida per hidratar-la.

Cosmètica masculina

El passat 25 d’octubre es va publicar a Correo Farmacéutico (versió paper) la peça “La cosmètica masculina innova amb el ‘3 en 1′”, amb declaracions de Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, en què es destacava el nou camí que s’està obrint en el camp de la cosmètica masculina, tot desenvolupant fórmules innovadores basades en l'”skinminimalism”, és a dir, en oferir els màxims efectes amb el mínim d’actius.

Subministrament de principis actius davant la crisi de transport marítim

El passat 22 d’octubre Catalunya Ràdio va informar sobre la situació del subministrament de principis actius davant la crisi de transport marítim. La peça (a partir del minut 28) va comptar amb les declaracions de Guillermo Bagaría, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB. “L’històric farmacoterapèutic d’un país té unes dades que possibiliten fer previsions i tenir una amplitud d’estocs, i al seu torn, permet absorbir les tensions que pugui haver-hi en la logística”, destacava Guillermo Bagaría.

Mencions al COFB

Premis Porxada

Les farmàcies van ser uns dels establiments que van rebre durant el passat mes d’octubre un guardó als Premis Porxada de Granollers per haver estat serveis essencials durant la pandèmia de COVID-19. La coordinadora del COFB al Vallès Oriental, Anna Font, va ser l’encarregada de recollir el premi i va pronunciar un discurs en l’entrega de premis en representació dels professionals farmacèutics. Van informar d’aquest esdeveniment El9nou.cat, Revista del Vallès i Nació Digital.

Pobresa farmacèutica

El passat 18 d’octubre el Diari Ara va publicar una notícia sobre la pobresa farmacèutica, on destacava que 270.000 catalans tenen problemes per comprar la medicació prescrita. La peça va incloure declaracions de Laura Gomà, vocal del COFB.

Women 360º Congress

El 18 i 19 d’octubre Europa Press, Gente i Farmaventas van fer una peça anunciant el 16è Women 360º Congress, el congrés de salut, benestar i empresa per a directives i empresàries, que es va celebrar el passat 26 d’octubre i va comptar amb la participació de la vicepresidenta del COFB, Núria Bosch.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal