Estàs aquí: Inici > Destacats > Innovació, solidaritat i actualitat COVID, presents a Infarma Madrid 2022

Innovació, solidaritat i actualitat COVID, presents a Infarma Madrid 2022

1 març 2022

#Infarmainnova fomentarà l’aprenentatge en equip i la capacitat d’innovació, centrant-se en el nou consumidor de la farmàcia en l’era digital

Infarma Madrid 2022 posarà en marxa el seu propi laboratori d’idees per transformar la farmàcia en un espai batejat com a Innovació amb Iniciativa, que estarà situat al pavelló 1 del recinte firal d’Ifema. Durant tres dies, entre el 22 i el 24 de març, aquest escenari acollirà les activitats programades en el marc d’#Infarmainnova i Iniciatives d’Èxit amb l’objectiu d’estimular l’aprenentatge i fomentar la capacitat d’innovació dins de l’oficina de farmàcia.

Imagina i construeix la teva pròpia farmàcia és el repte que #Infarmainnova proposa als farmacèutics participants a Infarma que s’inscriguin en aquest espai innovador. El període d’inscripció ja està obert fins a completar-se les places disponibles a través d’aquest enllaç.

Treballar de manera col·laborativa

Entre altres qüestions, els participants hauran de reflexionar i treballar de manera col·laborativa per respondre una sèrie de preguntes. Algunes d’aquestes preguntes, relacionades amb el nou consumidor de farmàcia, són: com soc jo i com són els meus clients?, com puc vendre més i millor?, com puc treure el millor del meu equip? o com comunicar-se millor amb el client a l’era digital? Són alguns dels interrogants que es plantejaran en una única sessió formativa que se celebrarà el 23 de març, a l’equador d’Infarma Madrid 2022.

Una de les novetats previstes és que els professionals inscrits utilitzaran la metodologia Lego Serious Play, de la mà d’ActitudPro, consultoria en excel·lència comercial. Enfocada a treure tot el potencial de les persones i equips participants, aquesta tècnica d’aprenentatge grupal promou una formació dinàmica mitjançant el joc, que facilita la reflexió i la comunicació per resoldre problemes, mentre els participants “construeixen” els seus propis models amb peces Lego. Tots els inscrits participaran en el sorteig d’un viatge a Legoland Billund a Dinamarca.

En aquest enllaç es poden consultar tots els detalls d’#Infarmainnova.

Infarma Solidari: Es recolliran fons per a una clínica maternoinfantil d’Etiòpia

Enguany, el projecte escollit per bolcar tot el suport i solidaritat dels professionals, empreses i organitzacions que estaran presents entre el 22 i el 24 de març a Ifema és la clínica maternoinfantil Let Children Have Health de Meki, a Etiòpia. Aquest centre, gestionat per la Fundació Pablo Horstmann, ofereix assistència mèdica gratuïta a tota la població infantil i a les dones de la localitat etíop des del 2012, atenent més de 15.600 nens i més de 7.000 dones embarassades a l’any.

L’objectiu del projecte: afavorir l’accés a la medicació

L’objectiu del projecte que impulsarà Infarma serà afavorir l’accés a la medicació i al tractament dels pacients d’aquesta clínica maternoinfantil, el terreny i la titularitat legal de la qual són del Vicariat Catòlic de Meki. Els fons demanats serviran per finançar la compra de medicines, els salaris de dos farmacèutics i un encarregat del magatzem durant un any o la compra d’equips que permetin diagnosticar patologies complexes.

Així mateix, es formarà i acompanyarà el personal sanitari etíop de la farmàcia i el laboratori amb la presència de dos farmacèutics i dos tècnics de laboratori.

Espai de debat i coneixement científic al voltant del SARS-CoV-2

Una altra dels aspectes destacats d’Infarma Madrid 2022 serà, sens dubte, la Sala Espai Debat COVID per analitzar de la mà d’experts i investigadors capdavanters els orígens, l’evolució i les estratègies avançades per sortir de la pandèmia. Concretament, aquest espai -ubicat al pavelló 5 d’Ifema- inclourà tres ponències i una taula rodona.

Tres conferències al voltant de la COVID-19

Luis Enjuanes, professor d’Investigació del CSIC i cap del laboratori de coronavirus del Centro Nacional de Biotecnología (CNB-CSIC) analitzarà, el pròxim dimarts 22 de març, l’origen i evolució de la pandèmia per SARS-CoV-2 així com el desenvolupament de vacunes. L’investigador descriurà, en la seva ponència, l’habilitat dels coronavirus per creuar la barrera de les espècies i la necessitat de trobar l’origen del SARS-CoV-2. Així mateix, revisarà una comparació dels tres coronavirus mortals per les persones, juntament amb les bases moleculars de la seva patogenicitat, i el desenvolupament de vacunes per prevenir la infecció per coronavirus.

A la tarda del 23 de març, el doctor Urtzi Garaigorta de Dios, investigador Ramón y Cajal al Centro Nacional de Biotecnología (CNB), codirector i cocoordinador de les plataformes de cerques d’antivirals del CNB y de la PTI+ Salud Global del CSIC, presentarà en el marc de la ponència Plataforma de cribratge de molècules antivirals davant del SARS-CoV-2 i altres virus com va sorgir aquesta iniciativa de cerca d’antivirals i la gran resposta científica i col·laborativa que ha obtingut. Avançarà alguns dels resultats més interessants que estan aconseguint i exposarà les perspectives a mitjà i llarg termini obertes per aquesta mena de plataformes, que permetran estar més ben preparats davant futures pandèmies.

Finalment, María de la Montaña Iglesias, investigadora del Laboratorio de Referencia de Gripe y Virus Respiratorios del Centro Nacional de Microbiología (CNM) oferirà la seva visió experta en el marc de la conferència Gestió d’una pandèmia: Coronavirus, paradigma de control de pandèmies.

Taula rodona Present i futur del SARS-CoV-2

El 23 de març tindrà lloc la taula rodona Present i futur del SARS-CoV-2. De pandèmia a endèmia? Amb la moderació del divulgador científic de RNE, Manuel Seara, intervindran com a ponents Julio Mayol, director mèdic de l’Hospital Clínico San Carlos de Madrid; José Antonio López, director de Neurovirologia de la Universidad Autónoma de Madrid; Olga Mediano, pneumòloga de l’Hospital Universitario de Guadalajara i membre de la Sociedad Española de Pneumología y Cirugía Torácica; Alfredo Corell Almuzara, catedràtic d’Immunologia i vicerector d’Innovació Docent i Transformació Digital de la Universidad de Valladolid; i Juan Torres, cap de servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitario Infanta Leonor-Virgen De la Torre.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal