Estàs aquí: Inici > Destacats > Febrer: el canvi en el protocol del Programa TAR a les escoles i Infarma Madrid 2022, temes més destacats als mitjans

Febrer: el canvi en el protocol del Programa TAR a les escoles i Infarma Madrid 2022, temes més destacats als mitjans

25 març 2022

Canvi en el protocol del Programa TAR a les escoles

Durant el mes de febrer, va haver-hi un canvi en el protocol de les escoles i instituts, ja que es deixaven de fer proves als contactes estrets. Aquesta decisió es va comunicar en una roda de premsa del Departament de Salut i també va recollir-ho el TN Migdia de TV3 (a partir del minut 10:19), que va posar l’èmfasi en el total de tests fets de juliol a gener. Una xifra molt propera als 800.000, tenint en compte tant els que es van fer a la comunitat educativa com a la població general.

També va parlar-ne El Punt Avui (versió paper) i RAC1. D’altra banda, Meritxell Blanchart, coordinadora de les farmàcies del Vallès Occidental Est va ser entrevistada a Ràdio Sabadell, destacant que hi havia hagut un descens en la demanda dels tests l’última setmana.

Balanç del Programa TAR a les farmàcies

Coincidint, doncs, amb el canvi en el protocol de les escoles i instituts, des del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya es va enviar una nota de premsa conjuntament amb el Departament de Salut. Van recollir-la El Punt Avui, Europa Press, Regió 7 (versió paper), El Farmacéutico i El Global. També va parlar-ne TV3.

Així mateix, el president del COFB, Jordi Casas, va fer declaracions a El País en el marc d’un reportatge titulat “Las escuelas catalanas cogen oxígeno con el fin de los test masivos: 700.000 pruebas en cuatro semanas”. Casas va explicar que “s’ha demostrat la utilitat de la farmàcia i del programa a nivell de salut pública i de vigilància epidemiològica. També ha ajudat davant la saturació de l’Atenció Primària. Amb un treball en xarxa, protocols i bases de dades comunes hem vist que es pot fer molt bona feina i que les farmàcies poden formar part del sistema de salut“.

Finalment, també cal destacar que des del CGCOF es va enviar una nota de premsa, que feia referència al milió de tests que s’havien fet des de les diferents comunitats autònomes en el marc del Programa TAR. D’aquests, el 79,7%(831.810) es van fer a les farmàcies catalanes.

Infarma Madrid 2022

Infarma Madrid 2022 va tenir un gran protagonisme als mitjans de la premsa especialitzada el passat mes de febrer. I és que quan faltava una mica més d’un mes per la celebració del Congrés i Saló de referència del sector farmacèutic, es va publicar l’entrevista conjunta d’imFarmacias a Luis González i a Jordi Casas, president en funcions del COFM i president del COFB, respectivament. Tant l’un com l’altre van coincidir a destacar que Infarma ha estat sempre un exemple d’innovació i que en l’edició d’enguany el contingut no es limitarà exclusivament a la pandèmia. També que a Infarma Madrid 2022 es complirien tots els protocols per garantir la màxima seguretat dels assistents. Així mateix, el Congrés no deixarà de banda l’àmbit digital, amb conferències per streaming, fruit de l’experiència d’Infarma Jornades Digitals COVID-19 i Infarma Virtual 2021.

D’altra banda, a començaments del mes de febrer des de l’organització d’Infarma es va enviar una nota de premsa en què s’anunciava el lema de l’edició, que enguany és “La farmàcia, a primera línia”, i que el Dr. Víctor Vidal seria l’encarregat de dur a terme la conferència inaugural. Van recollir-la els següents mitjans: Europa Press, Voz Libre, Diariofarma, imFarmacias, Farmanatur, El Global (versió paper), Pharma Market i Consejos de tu farmacéutico.

Dies més tard, es va comunicar als mitjans que més de 400 laboratoris i empreses estarien presents a Infarma Madrid 2022. També que la superfície neta contractada d’estands directes a Infarma superava, per primera vegada, els 10.000 metres quadrats. Van recollir la nota de premsa: Europa Press, Farmaventas, Revista Acofar i imFarmacias.

Una altra de les notes que es van enviar va ser la relacionada amb la “Sala Espai COVID-19”, una de les novetats d’enguany d’Infarma.. Van publicar la nota de premsa: Diariofarma, Europa Press, imFarmacias, El Farmacéutico, Farmaventas, Revista Acofar, El dia digital, Nueva Alcarria, La Cerca, Revista Farmanatur i Voz Libre.

Per últim, Infarma Solidario també va ocupar un espai destacat als mitjans de comunicació. Després que s’enviés la nota de premsa explicant que es recollirien fons per ajudar la clínica maternoinfantil Let Children Have Health de Meki, a Etiòpia. Se’n van fer ressò: Europa Press, Diariofarma, imFarmacias, Farmaventas, El Farmacéutico, Revista Acofar i Voz Libre.

Article d’opinió del president del COFB a La Razón

El president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), Jordi Casas, va publicar un article d’opinió a La Razón titulat “La farmacia comunitaria, una aliada clave en la estrategia de Salud Pública”. En aquest article, Casas explicava que “la pandèmia està posant les infraestructures i els professionals sanitaris al límit”, la qual cosa “ha obligat a optimitzar tots els recursos disponibles i, en aquesta línia, s’ha comptat amb la farmàcia com a establiment sanitari per funcions més enllà de les relacionades exclusivament amb la prestació de medicaments“.

Entrevista a Aina Surroca, secretària del COFB

La secretària del COFB, Aina Surroca, va ser entrevistada per part de TEVA. En el marc de la secció “Observatorio COF”, Surroca va respondre diverses qüestions al voltant de la història del COFB i també les xifres i dades més actuals de la institució. La secretària del COFB també va referir-se a les iniciatives que està previst dur a terme en un futur pròxim i a d’altres que s’han impulsat amb èxit recentment, com la realització de tests d’antígens des de les farmàcies catalanes

Àgora Sanitària i anefp: paper de les eines digitals

Des d’Àgora Sanitària, la plataforma de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, es va enviar una nota de premsa per informar de l’organització d’un webinar titulat Com millorar la fidelització amb eines digitals a la meva farmàcia?, que també estava coorganitzat per anefp, l’Associació per a l’Autocura de la salut. Aquesta col·laboració forma part de la sèrie de seminaris web “Digitalitzant la farmàcia”, posada en marxa per les dues institucions el 2021. Van recollir la nota de premsa: Revista Farmanatur, ConSalud i Diariofarma.

El COFB com a font d’informació

Fi de la mascareta als exteriors

Núria Bosch, vicepresidenta del COFB, va ser entrevistada a Ràdio 4, concretament, al programa “De Boca a Orella” (a partir del minut 24:18). Coincidint amb la fi de l’obligatorietat de dur mascareta als espais exteriors, la vicepresidenta del Col·legi va recordar que “cal continuar sent prudents” i que les mascaretes a l’aire lliure s’han d’eliminar “quan hi hagi distància i no hi hagi una gran concentració de persones”. I també que treure’ns la mascareta a l’exterior no pot fer oblidar-nos que “hem de continuar-la duent als interiors”.

Nou protocol d’actuació per detectar la violència masclista i l’atenció a les víctimes des de les farmàcies

Guillermo Bagaría, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB, va ser entrevistat a Onda Cero sobre el nou protocol del CGCOF per prevenir i denunciar casos d’agressions masclistes. Les farmàcies, com a establiments sanitaris accessibles i pròxims a la ciutadania, poden facilitar que les víctimes puguin demanar ajuda més fàcilment. D’altra banda, Bagaría també va respondre algunes qüestions relacionades amb la submissió química. I és que, recentment, han augmentat a tot l’Estat les agressions sexuals utilitzant aquestes drogues.

Mencions al COFB

Posicionament dels col·legis sanitaris sobre el manteniment dels fons COVID

En relació amb els fons COVID-19, diversos col·legis professionals sanitaris van fer un posicionament sobre la importància de mantenir-los “per fer front a l’activitat habitual i per estar preparats per a altres onades o altres epidèmies”.

Entre les institucions signants, un total de 10 col·legis professionals de l’àmbit de la salut a Catalunya, hi havia el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), del qual forma part el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Les diverses institucions remarcaven “que la pandèmia no s’ha acabat encara i que s’ha evidenciat la necessitat de canvis urgents al sistema, que caldrà finançar”. Els mitjans de comunicació van recollir àmpliament la notícia: La Vanguardia (versió paper), El Punt Avui, Regió 7, Redacción Médica, Acta Sanitaria, Diari de Girona, Médicos y pacientes, Social.cat i El Nacional. Dies més tard, la versió digital de La Vanguardia se’n tornava a fer ressò.

Tos seca

El passat 1 de febrer es va publicar un article a imFarmacias que feia referència a la tos seca, una de les consultes més habituals en l’àmbit de l’Atenció Primària. Una part de la informació de l’article estava extreta de la web de salut del COFB, Farmaceuticonline.com

Micosi als peus

Una altra de les mencions al COFB de mes de febrer va ser per part de la web Mejor con Salud, que va publicar un article titulat “Com parar la micosi als peus: remeis casolans”, també amb informació extreta de la web de salut del COFB, Farmaceuticonline.com

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal