Estàs aquí: Inici > Destacats > Infarma Madrid 2022 tanca l’edició amb un gran èxit

Infarma Madrid 2022 tanca l’edició amb un gran èxit

25 març 2022

El passat 24 de març Infarma -el Congrés i Saló farmacèutic organitzat pels Col·legis de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, juntament amb Interalia– va tancar una edició marcada, novament, per l’èxit de participació.

Més de 430 empreses i laboratoris i 280 expositors directes

En aquesta edició, Infarma ha aconseguit un nou rècord de participació empresarial, amb 430 empreses i laboratoris representades, i 280 expositors directes, repartits en una superfície de més de 32.000 metres quadrats bruts.

Tal com explicava Luis González, president d’Infarma i president en funcions del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid “el Congrés i Saló se supera cada any i cada edició és més innovadora i participativa, més valuosa per als seus participants i representativa de la capacitat que tenen els professionals d’aquest sector per desenvolupar-se, innovar i créixer”. González també va destacar la bona sintonia amb el COFB a l’hora de fer possible Infarma. Per la seva banda, Jordi Casas, president del COFB, el “rècord de congressistes i expositors inscrits” en aquesta edició, uns fita d’Infarma que “demostra tot el que és possible gràcies a la col·laboració dels tres organitzadors”.

Més enllà del nombre de congressistes inscrits, expositors i visitants, la professió farmacèutica ha assumit un especial protagonisme al llarg de les més de 80 ponències presentades a Infarma i ha intervingut activament en els debats i activitats paral·leles que s’han desenvolupat durant el Congrés, com Infarmainnova, Iniciatives d’èxit o RetoÁgora, entre altres espais oberts en aquesta edició.

Presència activa del COFB a Infarma Madrid 2022

Inauguració

El passat 22 de març va tenir lloc l’acte d’inauguració d’Infarma Madrid 2022, amb la presència del conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero. Durant els parlaments, Jordi Casas, president del COFB, va afirmar que “totes les novetats que descobrirem a Infarma són el reflex que la societat ha canviat i el sector, dos anys més tard, no podia quedar-se igual”.

Aquesta edició ha tornat a posar de manifest l’estreta col·laboració del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona amb el Col·legi de Farmacèutics de Madrid i Interalia, en l’organització d’Infarma.
A més del treball organitzatiu conjunt, el COFB va tenir presència activa en diverses activitats del Congrés:

Inauguració “Iniciatives d’èxit”

Guillermo Bagaría, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB, va participar en la inauguració d'”Iniciatives d’èxit”.

Com pot ajudar la nutrició a l’envelliment saludable i la mobilitat?

Anna Bach-Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB, va participar en aquesta taula -patrocinada per Nestlé Heath Science- sobre la intervenció del farmacèutic, a través del consell alimentari, en l’envelliment saludable.

Àgora Sanitària, present a Infarma Madrid 2022

Durant els tres dies del congrés, a l’Aula Àgora, ubicada entre el pavelló 1 i 3 del recinte firal Ifema, els assistents van tenir l’oportunitat de participar en 12 tallers formatius amb contingut científic, combinats amb experiències pràctiques a través de formats interactius. Tot plegat, l’edició en què Àgora Sanitària – la plataforma de formació online dels col·legis de farmacèutics de Madrid i Barcelona- celebrava 12 anys.

Precisament, una de les conferències de l’Aula Àgora va ser la d’Aina Surroca, secretària del COFB. Concretament, Surroca va impartir la conferència “Xerosis: de l’arrel a la superfície”.

Ús terapèutic del cànnabis: reivindicació social vs impacte de salut

Guillermo Bagaría, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB i Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals van participar en la taula rodona “Ús terapèutic del cànnabis. Reivindicació social vs impacte de salut”.

Digitalització a la farmàcia comunitària

Núria Bosch, vicepresidenta del COFB, va participar en la taula rodona “Digitalització a la farmàcia comunitària”, en la qual es van debatre futures solucions en l’àmbit de la digitalització de l’oficina de farmàcia. La vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, va apuntar que “la farmàcia espanyola està digitalitzada” i que “cal continuar avançant i definir què volem digitalitzar, implicant les persones al canvi”.

Els productes naturals estan a la farmàcia. Confia en els experts en plantes medicinals!

Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals del COFB, va participar en aquesta taula rodona al voltant dels productes naturals.

Actuacions realitzades des dels col·legis professionals de suport a la tasca de les farmàcies

Marta Roig, vocal del COFB i responsable de la Comissió de Deontologia, va participar en la taula rodona “Actuacions realitzades des dels col·legis professionals de suport a les farmàcies”. Roig va presentar la Guia d’Autoinspecció del COFB.

Farmacogenètica a la farmàcia: llums i ombres

Guillermo Bagaría, vocal d’oficina de Farmàcia del COFB, va participar en la taula rodona sobre farmacogenètica.

TARS a la farmàcia: experiències a Espanya i Portugal

Aina Surroca, secretària del COFB, va participar en la taula rodona, juntament amb Montse Gironès, secretària del CCFC.

Plataforma d’screening de molècules antivirals davant del SARS-CoV-2

Marta Gento, vicetresorera del COFB, va introduir la conferència del Dr. Urtzi Garaigorta, investigador del Centre Nacional de Biotecnologia (CSIC).

Infarma Solidario recapta més de 25.000€

Infarma Solidari ha recaptat 25.260€ per a la clínica maternoinfantil Let Children Have Health de Meki, a Etiòpia, gràcies a la recaptació de l’espectacle organitzat en el marc d’Infarma Madrid 2022 i dels patrocinadors de la cinquena edició d’Infarma Solidari.

Aquest centre, gestionat per la Fundació Pablo Horstmann, ofereix assistència mèdica gratuïta a tota la població infantil i a les dones de la localitat etíop des del 2012, atenent més de 15.600 nens i 7.000 dones embarassades a l’any. Amb els fons recaptats es finançarà la compra de medicines, els salaris de dos farmacèutics i un encarregat del magatzem durant un any o la compra d’equips que permetin diagnosticar patologies complexes.

L’edició d’aquest any d’Infarma Solidari ha comptat amb els patrocinis de Cofares, Pierre Fabre, Brill Pharma, Cinfa, Reig Jofre, Farmaconsulting, Cambrass Farma i MediformPlus.

Cloenda

A la clausura, Jordi Casas va apuntar que “Infarma reflecteix la realitat de la farmàcia: innovació, desenvolupament professional i vessant social. Prenem el relleu per celebrar Infarma Barcelona 2023 amb el repte d’igualar aquesta edició”.

Infarma Barcelona 2023 ja té dates

El Col·legi de Farmacèutics de Madrid va cedir el testimoni al Col·legi de Barcelona. Jordi Casas, president del COFB, va fer referència a la pròxima cita d’Infarma, que se celebrarà a la capital catalana. Serà els dies 14, 15 i 16 de març de 2023.

Casas va animar a tots els professionals, congressistes i empreses del sector a retrobar-se, novament, a Fira Barcelona d’aquí a un any: “Ens veiem a Barcelona”, va concloure.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal