Estàs aquí: Inici > Destacats > La cura del peu en l’àmbit de l’oficina de farmàcia

La cura del peu en l’àmbit de l’oficina de farmàcia

12 abril 2022

El passat dimecres 6 d’abril va tenir lloc al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) la formació “La cura del peu a la farmàcia”, patrocinada per Actius by Orliman. L’encarregada de coordinar la sessió va ser Elena Palau Roig, vocal d’Ortopèdia del COF de Barcelona. El ponent va ser Antonio González Ibáñez, diplomat en Fisioteràpia i Podologia i cap de desenvolupament de negoci del canal Farmàcia d’Orliman.

Antonio González i Elena Palau, ponent i coordinadora de la sessió.

Els objectius de la sessió van ser estudiar l’anatomia del peu i revisar les principals patologies per fer una correcta atenció farmacèutica, conèixer els productes que hi ha al mercat de la podologia, i la recomanació de producte en funció de les diferents necessitats i característiques individuals de cada pacient. Aquests temes es van abordar en tres blocs principals: el peu a la farmàcia, guia de recomanació podològica i dinamització de la recomanació podològica a la farmàcia.

El peu i els seus canvis

Antonio González va iniciar la formació amb una breu explicació sobre el mercat de podologia dins la farmàcia. Va compartir que els productes de podologia són dels que més rotació tenen dins la categoria de parafarmàcia. A tall d’exemple, va recordar que, dins d’aquest àmbit, el mercat de productes biomecànics mou més de 2,5 milions d’unitats a l’any, facturant quasi 18 milions d’euros. Per tant, aquest mercat pot suposar una gran oportunitat de negoci per les farmàcies.

Antonio González, diplomat en Fisioteràpia i Podologia i cap de desenvolupament de negoci del canal Farmàcia d'Orliman, durant la formació.
Antonio González, diplomat en Fisioteràpia i Podologia i cap de desenvolupament de negoci del canal Farmàcia d’Orliman, durant la formació.

Tot seguit, González va passar a abordar aspectes relacionats amb l’anatomia del peu, assenyalant que “el peu pateix canvis significatius amb l’edat, tant en l’àmbit estructural, com en el funcional i el cutani”.

Els peus: sabies que…

  • Al llarg de la nostra vida, cada dia fem una mitjana de 10.000 passos
  • Es tracta de l’únic punt de suport del nostre cos
  • Suporten el doble de pes quan caminem i quatre vegades més en algunes pràctiques esportives com el running
  • El 25% dels ossos de tot el nostre organisme i més de 250.000 glàndules sudorípares es troben als nostres peus
  • Al llarg de la nostra vida, la planta dels peus es flexiona, s’estén i es contrau 300 milions de vegades

La recomanació podològica a la farmàcia

González va posar en relleu la importància d’un bon assessorament podològic dins la farmàcia. Per tal d’escollir i recomanar el producte més adequat per a cada cas, incrementant la satisfacció dels usuaris, l’equip farmacèutic ha d’aplicar el protocol i seguir les guies de consell podològiques. A través d’aquestes guies podem conèixer com podem identificar les diferents patologies que es donen al peu, en què consisteixen, i quin producte podem recomanar als nostres pacients.

Segons la SEMCPT (Societat Espanyola de Medicina i Cirurgia del Peu i Turmell), les malalties als peus afecten el 70% de la població. La gent gran és un segment de població en creixement, fet que contribueix a l’ascens del desenvolupament de lesions als peus.

Finalment, va exposar que la visibilitat a la farmàcia és primordial: “Si el consumidor veu els productes, recordarà les seves molèsties al peu i et preguntarà”.

Amb el patrocini de:

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal