Estàs aquí: Inici > Destacats > Farmaserveis continua creixent. Nous mòduls en marxa!

Farmaserveis continua creixent. Nous mòduls en marxa!

26 abril 2022

Farmaserveis, la plataforma de registre assistencial de la xarxa de farmàcies continua creixent amb quatre nous serveis: perfil lipídic, paràmetres antropomètrics, glicèmia i HbA1c i consell alimentari. Els tres primers mòduls permeten portar el control dels principals paràmetres biomèdics dels pacients de manera digital i segura, registrant les dades al núvol del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC). Pel que fa al mòdul de consell alimentari i estils de vida, ofereix una actuació assistencial en profunditat, facilita consells i acompanyament de l’usuari en el seu objectiu d’hàbits d’alimentació saludables, a més de controlar els anteriors paràmetres. Per prestar els serveis, l’usuari necessita estar donat d’alta a Farmaserveis.

Nou mòdul de consell alimentari i estils de vida

Tal com explica Anna Bach-Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB, amb el nou mòdul de consell alimentari i estils de vida de Farmaserveis es podran marcar uns “objectius setmanals” i s’acompanyarà al pacient facilitant-li “un diari alimentari on pugui autoregistrar i també informes, que poden ser per ell mateix o per al metge. Tot això ens ajuda a acompanyar l’usuari en el canvi d’hàbits“.

Beneficis per als usuaris

Farmaserveis aporta diversos beneficis per als usuaris, com:

 • Confiança: El professional farmacèutic és molt proper al seu pacient, ja que coneix la seva realitat i el seu dia a dia. Aquesta eina ajuda a fer el seguiment de l’estat general de salut del pacient conjuntament amb ell.
 • Accessibilitat: El pacient podrà disposar de les seves dades en uns informes útils i gràfics, que podrà compartir còmodament amb el seu professional de la salut.
 • Tranquil·litat: Amb aquesta eina, el pacient pot tenir la confiança que les seves dades estan emmagatzemades a la farmàcia de forma privada i segura.
 • Qualitat: Es tracta d’una eina que ens permet fer el registre de les dades complint amb uns protocols establerts i seguint unes guies oficials.

Lídia Vidal Prujà, vocal d’Alimentació del Col·legi de Farmacèutics de Girona (COFGi), explica, juntament amb dos pacients de la seva farmàcia, la utilitat de Farmaserveis: “Com a farmacèutica que estic utilitzant Farmaserveis, estic molt contenta. Tinc pacients a qui hem intentat controlar la pressió arterial, hem introduït totes les seves dades, hem fet un registre eficient i els ha sigut de molta utilitat“.

Beneficis per als farmacèutics

Tal com explica la vicepresidenta del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona (COFT), Tània Piqué Calafell, Farmaserveis li aporta avantatges com “el registre, la digitalització, la seguretat i la fidelització del pacient“, ja que és una eina que permet deixar constància de les diferents actuacions que faig com a professional a la farmàcia“. En aquest sentit, doncs, són molts els avantatges de Farmaserveis de cara als professionals:

 • Comunicació: Permet que quedi constància de les diferents actuacions que duen a terme els/les professionals farmacèutics/ques i permet compartir-les amb el pacient i amb altres professionals de la salut.
 • Digitalització: Es tracta d’una eina de futur amb la qual es projecta una imatge d’actualitat i de modernització al pacient i als altres professionals sanitaris.
 • Seguretat: A l’hora de procedir davant del pacient, la plataforma dona un suport per fer el seguiment pas a pas segons els protocols establerts, facilitant el consell i les diferents accions a dur a terme.
 • Comoditat: Es pot accedir a les dades en un entorn digital que facilita molt el seu tractament i permet generar informes útils i gràfics.
 • Fidelització: Es tracta d’una eina que ajuda a fidelitzar els pacients. És una extensió d’aquesta relació de confiança que les farmàcies poden tenir.

Què necessito per prestar els serveis?

 • Estar donat d’alta a Farmaserveis (consulteu com, AQUÍ -accés exclusiu col·legiats-). Si ja participeu en altres programes, com el de pressió arterial, no cal tornar a fer aquest tràmit.
 • Fer la formació. El/la titular també ha de superar-la per donar accés a la resta de l’equip.

Uneix-te a Farmaserveis!

Per la seva banda, Núria Castelló Santandreu, vicesecretària del Col·legi de Farmacèutics de Lleida (COFL), anima els farmacèutics a donar-se d’alta de Farmaserveis. En la línia del que han transmès des dels Col·legis de Farmacèutics, exposa que Farmaserveis és una eina de comunicació i fidelització amb el pacient, entrant els serveis professionals en un entorn digital, segur i còmode. I recorda que si els farmacèutics ja estan donats d’alta a Farmaserveis, ja poden entrar i compartir les dades amb els pacients. “Com més serem, més lluny arribarem”, conclou.


Acció formativa al COFB

El passat 4 d’abril va tenir lloc al COFB la formació “Mesura de paràmetres biomèdics des de la farmàcia – FARMASERVEIS”. L’objectiu general de l’activitat va ser actualitzar als farmacèutics comunitaris en l’abordatge de la mesura de paràmetres bioquímics i antropomètrics d’acord amb les guies clíniques vigents. Moderada per Guillermo Bagaría, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB, l’activitat va comptar amb la participació de Jordi Casas, president del CCFC i del COFB, Carme García, farmacèutica adjunta a l’Hospital Germans Trias i Pujol especialista en Bioquímica Clínica, Eva Hortas, farmacèutica a l’Hospital CIMA i màster en Nutrició i Salut , i Maria Estrada, tècnica del departament de Formació i Desenvolupament de Projectes Professionals del COFB.

La sessió es va centrar en:

 • Conèixer els fonaments tècnics per a la mesura dels paràmetres de perfil lipídic, glicèmia, hemoglobina glicada i paràmetres antropomètrics a la farmàcia comunitària.
 • Estar al dia de les guies clíniques vigents per al cribratge i seguiment de dislipèmies, diabetis i sobrepès.
 • Saber donar el consell farmacèutic al pacient en funció dels valors obtinguts en la mesura de cadascun dels paràmetres.
 • Conèixer els criteris de derivació en el cas que es trobi amb valors anòmals durant la mesura de paràmetres de perfil lipídic, glicèmia, hemoglobina glicada i paràmetres antropomètrics a la farmàcia comunitària.

Amb el patrocini de:

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal