Estàs aquí: Inici > Destacats > Les claus de la presència a TikTok, des de l’experiència d’un farmacèutic. Nova conferència al COFB

Les claus de la presència a TikTok, des de l’experiència d’un farmacèutic. Nova conferència al COFB

20 juliol 2022

Aquest juliol el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ha acollit la conferència “5 claus per ser a TikTok i 5 errors a evitar”. La conferència va anar a càrrec d’Álvaro Fernández, farmacèutic titular a la farmàcia madrilenya Segovia 34 d’Alcalà d’Henares i autor del llibre “Nadie nace sabiendo”, conegut a les xarxes socials com @farmaceuticofernandez. Juan Carlos Serra, director del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF) del COFB, va moderar la sessió.

 Álvaro Fernández, farmacèutic i expert en xarxes socials i Juan Carlos Serra, director del Màster en Gestió de l'Oficina de Farmàcia (MGOF) del COFB, a l'inici de la sessió.
Álvaro Fernández, farmacèutic i expert en xarxes socials i Juan Carlos Serra, director del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF) del COFB, a l’inici de la sessió.

Els objectius d’aquesta conferència van ser analitzar els pros i els contres d’estar present a les xarxes socials, i en especial a TikTok, la plataforma de difusió de vídeos que més creixement està experimentant en l’actualitat. Durant la sessió també es va presentar la nova edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF) que, un any més, s’oferirà en format híbrid -presencial i virtual-.

És estrictament necessari estar a les xarxes socials? L’experiència amb TikTok

Les xarxes socials s’han convertit en eines fonamentals per a la gent jove, però és estrictament necessari ser-hi per poder arribar a aquest públic? Fernández va iniciar la conferència explicant que “no és estrictament necessari estar a les xarxes socials, però si ho és la digitalització“. Les xarxes socials són una part de la digitalització, encara que molt potent. A tall d’exemple va assenyalar que “trigaríem 180 milions de segons, 3 milions de minuts, 50.000 hores, 6.250 dies laborables o, el que seria el mateix, 25 anys, en explicar a la farmàcia a 6 milions de persones la diferència entre el paracetamol i l’ibuprofèn. Gràcies a xarxes socials com TikTok, aquesta informació es pot viralitzar de manera quasi immediata”.

A aquest poder de difusió, Fernández va afegir altres avantatges com “la immediatesa a l’hora d’accedir al teu públic, la confiança per avançat deguda al fet que el client ja ens coneix, la capacitat per arribar a un target més jove i que seran els clients “del demà”, i lluitar contra la desinformació“. En aquest sentit, “estar a les xarxes socials demana estar constantment al dia i informat”, va afirmar el farmacèutic.

Álvaro Fernández, en un moment de la xerrada sobre la seva experiència a TikTok.
Álvaro Fernández, en un moment de la xerrada sobre la seva experiència a TikTok.

Per evitar errors dins d’aquesta o de qualsevol xarxa social, Fernández va indicar que “cal saber com serà el teu perfil i amb quina finalitat l’utilitzaràs: s’ha de tenir una estratègia definida i s’ha de mantenir un perfil professional adaptat al teu objectiu i adaptant també el missatge”. Va exposar que “en tot cas s’ha de tenir un concepte clar de què són i com funcionen les xarxes socials i s‘ha de tenir molt clar que hi ha determinats temes que són sensibles i que mai agradaràs a tothom. Els haters són haters, i has de saber manegar aquestes situacions amb ells”.

Pel que fa a la seva dedicació a les xarxes, el farmacèutic va compartir que “és molt important marcar-se uns temps”, ja que “hi ha tot un esforç i moltes hores dedicades als processos de creació de contingut i d’interacció amb els seguidors”.

Nova edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia – MGOF

A l’inici de la conferència, Juan Carlos Serra, director del MGOF, va presentar la XVIII edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia. Va recordar que el MGOF ofereix un ampli coneixement de les diferents àrees funcionals i processos de negoci de la farmàcia, i dona les eines per desenvolupar habilitats directives i poder liderar l’equip de col·laboradors.

Estructurat en tres mòduls (finances i fiscalitat, gestió de persones, i màrqueting), i impartit per reconeguts professionals dels diferents àmbits, la seva metodologia es planteja novament en format híbrid –presencial i virtual-, adaptant-se a les necessitats i preferències dels alumnes. D’aquesta manera, al MGOF es podran inscriure alumnes d’altres comunitats que no es puguin desplaçar al COFB, ja que podran seguir virtualment la major part de les classes, si així ho desitgen.

Inici octubre 2022. Informació i inscripcions aquí.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal