Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Experts en Fitoteràpia es reuneixen a un congrés internacional a Brasil

Experts en Fitoteràpia es reuneixen a un congrés internacional a Brasil

19 setembre 2014

cartell_setmanafitoMés de 600 professionals interessats en la discussió i el debat de les ciències farmacèutiques es van donar cita a la II Semana Internacional de Fitoterapia de Araraquara-SIFITO a Brasil. Maria José Alonso, vocal de Planes Medicinals i Homeopatia del Col·legi, codirectora del Máster interuniversitari de Fitoteràpia (Universitat Autònoma – Universitat de Barcelona – COF de Barcelona) i membre fundador de la Societat Espanyola de Fitoteràpia, va participar com a conferenciant en la taula rodona Farmacia Viva amb la ponència “Per l’ús racional de las plantes medicinals: Paper de la Farmàcia (comunitària) en l’ús de la fitoteràpia en la població”. Es van abordar els hàbits de consum, la figura del pacient polimedicat i el paper de la fitoteràpia en aquests casos, el paper de la farmàcia en l’ús de la fitoteràpia per part de la població, l’assistència i atenció farmacèutica amb plantes medicinals i fitoteràpia i el seu ús racional.

MJAlonso conferencia

La vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia durant la seva ponència a la taula rodona “Farmacia Viva”

En el marc d’aquesta jornada farmacèutica, Alonso també va participar en el II Curs Internacional de Fitoteràpia para Profissionais da Sáude amb un altra ponència, “Integració de la fitoteràpia en l’atenció farmacèutica de la farmàcia comunitària”, explicant el paper de la farmàcia en l’ús poblacional de la fitoteràpia, l’actuació i atenció farmacèutica amb plantes medicinals en la farmàcia, la revisió de les diferents categories terapèutiques en què pot emprar-se la fitoteràpia (síndromes menors, pacient crònic), la revisió de la legislació vigent: tipus de productes de plantes medicinals (medicament, medicament tradicional a força de plantes, complement alimentós, planta d’ús alimentari…), l’abordatge del pacient (recollida d’informació), la dispensació o indicació, l’elaboració de protocols, les fonts d’informació i alguns casos pràctics.

participants workshop fito

Ponents i participants del whorkshop de salut maternoinfantil

Prèviament a l’inici del Congrés, Alonso també va participar en un workshop d’atenció primària en salut maternoinfantil en la taula “Cures amb plantes medicinals en embaràs, lactància i pediatria”. Al final de la presentació, es va generar un animat debat final entre ponents i assistents, tant professionals de la salut com a dones gestants i mares. Les principals preocupacions van ser la seguretat dels tractaments i la seva eficàcia.

Alonso: “L’intercanvi d’experiències permet visualitzar els diferents escenaris i pot ser el l’inici per al desenvolupament de posteriors projectes de col·laboració”

En aquesta segona edició d’aquest congrés (20-22 agost), que ha tingut lloc a la facultat de ciències farmacèutiques d’Araraquara, municipi brasiler de l’estat de São Paulo, una dotzena de ponents internacionals han compartit els coneixement de la comunitat científica i el desenvolupament de les tecnologies en l’àrea de la fitoteràpia amb estudiants de pregrau i postgrau i professors de tot Brasil.

Visita a Farmácia da Naturaleza

Com a part de les activitats incloses en la II Semana Internacional de la Fitoterapia, Alonso va tenir l’oportunitat de conèixer els cultius, instal·lacions i ambulatoris del projecte Farmácia da Natureza – Jurucê al distrite de Jardinópolis, iniciativa de la doctora Ana María Soares de la Universitat de Ribeirão Preto, recolzat per una entitat filantròpica, que te per objectiu per la implantació de la fitoteràpia en l’atenció primària.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal