Els polls són uns insectes que viuen exclusivament en l’ésser humà i afecten especialment als nens, ja que tenen un contacte més directe entre ells que facilita el contagi. N’hi ha de tres tipus diferents, segons el lloc en el qual viuen: els del cap, els del cos i els del pubis. Els més comuns són els del cabell , que tenen entre 2 i 4 mm de longitud, són de color grisenc i s’alimenten de la sang que xuclen de la pell. El principal problema és que els polls es reprodueixen de manera molt ràpida: cada femella posa d’uns cent a tres-cents ous, i només calen entre 7 i 10 dies perquè s’incubin i es desenvolupi la larva.
La forma de transmissió més corrent és el contagi directe, ja sigui pel contacte entre persones o per l’ús de raspalls, pintes i, fins i tot, bufandes. L’edat més corrent de contagi és entre els 4 i els 6 anys.
A l’escola, és important que tots els alumnes contagiats siguin tractats simultàniament, així com els familiars o altres persones que s’hagin contagiat. És recomanable que una persona que tingui polls no assisteixi a l’escola fins que no comenci el tractament. D’altra banda, els nens que no s’hagin contagiat no s’han de tractar, només cal que segueixin les següents mesures de prevenció.
– Revisar el cap dels nens, sobretot darrere de les orelles, al clatell i al serrell.
– Rentar-los el cabell amb freqüència; mínim, dues o tres vegades a la setmana.
– Pentinar-los els cabells i netejar les pintes i els raspalls després de fer-ho. A més, és recomanable no compartir els estris de neteja personal.
En cas de contagi, consulta el farmacèutic per tal que et pugui recomanar les pautes a seguir.
Per a més informació, consulta el nostre web de salut.