Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Què fer per què els polls no tornin a l’escola al setembre?

Què fer per què els polls no tornin a l’escola al setembre?

12 setembre 2014

Els polls són uns insectes que viuen exclusivament en l’ésser humà i afecten especialment als nens, ja que tenen un contacte més directe entre ells que facilita el contagi. N’hi ha de tres tipus diferents, segons el lloc en el qual viuen: els del cap, els del cos i els del pubis. Els més comuns són els del cabell , que tenen entre 2 i 4 mm de longitud, són de color grisenc i s’alimenten de la sang que xuclen de la pell. El principal problema és que els polls es reprodueixen de manera molt ràpida: cada femella posa d’uns cent a tres-cents ous, i només calen entre 7 i 10 dies perquè s’incubin i es desenvolupi la larva.

pollsLa forma de transmissió més corrent és el contagi directe, ja sigui pel contacte entre persones o per l’ús de raspalls, pintes i, fins i tot, bufandes. L’edat més corrent de contagi és entre els 4 i els 6 anys.

A l’escola, és important que tots els alumnes contagiats siguin tractats simultàniament, així com els familiars o altres persones que s’hagin contagiat. És recomanable que una persona que tingui polls no assisteixi a l’escola fins que no comenci el tractament. D’altra banda, els nens que no s’hagin contagiat no s’han de tractar, només cal que segueixin les següents mesures de prevenció.

Mesures per evitar els polls:

– Revisar el cap dels nens, sobretot darrere de les orelles, al clatell i al serrell.

– Rentar-los el cabell amb freqüència; mínim, dues o tres vegades a la setmana.

– Pentinar-los els cabells i netejar les pintes i els raspalls després de fer-ho. A més, és recomanable no compartir els estris de neteja personal.

En cas de contagi, consulta el farmacèutic per tal que et pugui recomanar les pautes a seguir.

Per a més informació, consulta el nostre web de salut.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal