Entrevista a Manel Esteller, metge i investigador reconegut mundialment per la seva lluita contra el càncer from COFB on Vimeo.
L’epigenètica és la regulació del genoma, o com explica el doctor Esteller, és el que fa que persones amb el mateix ADN puguin tenir malalties diferents. A partir del 2001 les investigacions del doctor Esteller i els seus equips tant als Estats Units com a Catalunya, han contribuït a fer que en l’actualitat els tractaments epigenètics hagin aconseguit frenar molts tipus de tumors de la sang i, pròximament també ho faran en subgrups de tumors sòlids més freqüents, com els de mama, còlon o pulmó.
A l’entrevista en vídeo, Esteller fa un repàs als reptes que afronta actualment aquesta disciplina, els tractaments farmacològics existents i les malalties que poden beneficiar-se, i el paper de divulgació, prevenció i coneixement del fàrmac que pot aportar el farmacèutic, entre altres aspectes rellevants.
Esteller va parlar de l’epigenètica i els seus reptes a la conferència que va tancar el cicle de Tertúlies d’Actualitat del curs 2016-2017. L’acte va tenir lloc el 24 de maig i va estar moderat per Aina Surroca, vocal del COF de Barcelona i responsable de la Comissió delegada de Formació Continuada.
Darreres entrevistes en vídeo publicades al Blog:
- Entrevista a Rafael Guayta-Escolies, guardonat amb la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari 2016
- Tertúlia d’actualitat: dolor crònic des de la farmàcia (vídeo entrevista)
- Tertúlia d’actualitat: desconstruint l’obesitat (vídeo entrevista)
- Tertúlia d’actualitat: noves substàncies d’abús (vídeo entrevista)