Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > El mareig: com es pot detectar i prevenir?

El mareig: com es pot detectar i prevenir?

9 juliol 2013

mareig-carreteraL’estiu és temps de desplaçaments i amb ells sovint arriben també els mareigs. El mareig o cinetosi (nom clínic) es produeix perquè el cervell rep senyals contradictoris de diferents centres sensorials: la sensació de la vista no es correspon amb la de l’oïda ni amb la sensació de posició del cos. Cal destacar que hi intervé un important component personal.

Hi ha una sèrie de símptomes que són la resposta fisiològica del mareig com la pal·lidesa, sudoració, salivació més abundant, nàusees o la sensació de moviment dels objectes.

El tractament per evitar el mareig ha de ser bàsicament preventiu. Per tant, és important tenir en compte instruccions com:

–      No menjar ni beure en excés durant les hores prèvies al viatge
–      Planificar aturades
–      No llegir
–      Evitar la calor
–      Fixar la vista en un punt allunyat de l’horitzó
–      Adoptar una postura correcta en el seient
–      Estimular l’atenció dels nens i mantenir-los distrets (però millor sense fixar la vista en objectes petits: jocs de paraules, etc.)

 

Foto: Morguefile.com

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal