Estàs aquí: Inici > Destacats > Recomanacions per minimitzar l’onada de calor

Recomanacions per minimitzar l’onada de calor

29 juliol 2013

cartell calorQuan les temperatures són anormalment altes, la calor excessiva pot ser un perill per a la salut. Les temperatures molt extremes i l’excés de calor produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals (clor, potassi, sodi, entre altres) necessaris per a l’organisme. Aquest fet pot agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. Si l’exposició a temperatures tan elevades es perllonga, es pot patir un cop de calor, que és una situació que pot acabar sent greu.

Una vegada més el Departament de Salut posa en marxa el pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS) en el qual participen diverses entitats i organismes, entre altres el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

S’han de tenir en compte tot un seguit de recomanacions per minimitzar els efectes negatius de l’onada de calor, com per exemple:

  •   A casa, controleu la temperatura
  •   Al carrer, eviteu el sol directe
  •   Limiteu l’activitat física durant les hores de més calor
  •    Beveu força i vigileu l’alimentació

Aquí trobareu més consells per prevenir la calor i un vídeo amb instruccions bàsiques.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal