Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Motxilles escolars: millor la d’esquena que la de rodes

Motxilles escolars: millor la d’esquena que la de rodes

13 setembre 2013

maletaLa tornada a l’escola ja ha arribat i això suposa per als nens portar una motxilla plena de llibres, llibretes, carpetes, material escolar etc. una càrrega de vegades excessiva que pot generar problemes d’esquena.

Segons estudis realitzats, s’aconsella més l’ús de la motxilla d’esquena que el de la motxilla de rodes, perquè es considera que la força que fa el nen per estirar la motxilla de rodes no és uniforme, sinó que carrega més d’un costat que d’un altre.

Ara bé, per a un ús adequat, el pes de la motxilla no hauria de sobrepassar el 10% del pes del nen, hauria d’estar situada a la zona lumbar o entre els malucs (i no als omòplats), i s’hauria de poder graduar segons l’alçada del nen.

 

Factors que afavoreixen l’aparició del mal d’esquena:

  • Excés de càrrega, causat pel transport d’un excés de material escolar i llibres.
  • Sedentarisme, ja que dificulta el desenvolupament ossi normal de la columna vertebral i comporta una pèrdua de la resistència muscular.
  • Mobiliari escolar inadequat, moltes vegades no està adaptat a les necessitats del nen. Això pot fer que es creïn uns hàbits posturals incorrectes.

Aquest i altres temes els podràs trobar al web del Col·legi Farmaceuticonline.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal