Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Polls, el maldecap de molts pares

Polls, el maldecap de molts pares

14 octubre 2013

cabellambpintaQuan un nen comença a rascar-se insistentment el cap, salten totes les alarmes per als pares, que de seguida pensen en els polls. Si s’inspecciona el cuir cabellut buscant-los, tot i la petita mida dels polls (2-4mm), és fàcil trobar-los.

La infestació produïda per polls rep el nom de pediculosi. El símptoma principal de la pediculosi produïda pel poll del cap és la picor del cuir cabellut. En alguns casos pot afectar també celles, pestanyes i barba.

La forma de transmissió més corrent dels polls és el contagi directe. A més del contacte persona-persona, l’ús de raspalls, pintes, gorres i bufandes també és una via de transmissió.

 

La pediculosi és corrent en escolars i no té res a veure amb la falta d’higiene. El tractament  necessita temps i perseverança.

La infestació és molt normal entre els nens, preferentment entre els 4 i 6 anys, i amb menor incidència entre nens d’edat compresa entre els 6 i els 10 anys. Els adults no són propensos, actualment, a la infestació.

Els polls passen molt fàcilment d’un cap a un altre, per tant, cal mantenir mesures higièniques adequades per prevenir-los:

  • Revisar el cap dels nens, sobretot darrere de les orelles, al clatell i al serrell.
  • Rentar-los amb freqüència els cabells: dues o tres vegades per setmana.
  • Pentinar-los diàriament els cabells. Netejar les pintes i els raspalls sovint.
  • Evitar compartir els estris de neteja personal.

Així que es té constància de la infestació, cal consultar el farmacèutic i seguir unes pautes d’actuació per prevenir el contagi a altres persones.

  1. Cal comunicar-ho a les persones que conviuen amb l’infestat o tenen contacte amb ell. Cal doncs comunicar-ho a l’escola.
  2. S’han de desinfectar la roba i els llençols, les pintes i raspalls, les joguines i les estores i entapissats.

Aquest tema més complert i d’altres relacionats amb la salut els podràs trobar al web del Col·legi Farmaceuticonline.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal