Sense alimentar-nos no podem sobreviure. Totes les èpoques i totes les cultures ha tingut l’alimentació com a fonament de la societat i al voltant seu s’han bastit economies i tradicions. Alimentar-se ha estat la primera necessitat de qualsevol grup d’humà i educar els fills perquè sabessin alimentar-se ha estat una prioritat. El curs “Eines per alimentar correctament els nostres fills”, que va tenir lloc al Col·legi el 7 d’octubre, perseguia dotar als assistents d’eines per aplicar l’atenció farmacèutica a l’alimentació infantil i així poder adquirir una sèrie d’eines i estratègies per educar correctament els infants en alimentació ja que és un pilar fonamental de la salut.
Es calcula que el 41% de les malalties estan relacionades amb el que mengem
És ara, en l’era de la tecnologia, la immediatesa i la globalització, en què la societat occidental ha viscut una època de benestar en la qual els aliments són fàcils d’aconseguir i no hi ha escassetat, que l’alimentació ha passat a un segon terme i s’ha banalitzat. A conseqüència dels canvis d’hàbits alimentaris es produeixen desequilibris en el pes (obesitat, anorèxia), malnutrició (manca o excés de nutrients determinats,…) i altres trastorns en la salut (diabetis, colesterolèmia, dislipèmies, hipertensió, etc.).
El curs, coordinat per la vocal d’Alimentació i Nutrició del Col·legi, Anna Bach, es va estructurar en quatre grans blocs amb activitats participatives i molt pràctiques (coaching nutricional, casos pràctics, propostes d’activitats de sensibilització, etc.): tòpics en alimentació, les recomanacions pediàtriques internacionals i nacional: de l’evidència al plat, claus per una bona alimentació infantil i eines i estratègies d’una bona alimentació.
Eines i estratègies d’una bona alimentació: Pautes per una alimentació saludable: Eines i estratègies d’una bona alimentació
L’equip docent va estar format per Anna Bach, farmacèutica, doctora en Salut Pública Nutricional; M. del Tura Bovet, farmacèutica comunitària, formadora del Programa d’Educació Nutricional del COF de Barcelona; Joima Panisello, especialista en medicina interna, directora general de la Fundación para el Fomento de la Salud; Carme Pardo, farmacèutica comunitària, llicenciada en farmàcia, ciències biològiques i medicina, i Andreu Prados, farmacèutic i dietista-nutricionista.
Amb el patrocini de: