Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Sofosbuvir, plazomicina, cadazolid… nous medicaments a l’actualització del Lèxic de fàrmacs

Sofosbuvir, plazomicina, cadazolid… nous medicaments a l’actualització del Lèxic de fàrmacs

17 febrer 2015

lexicEl diccionari en línia Lèxic de fàrmacs ha incorporat les principals novetats terminològiques que s’han produït al llarg de 2014, d’acord amb la selecció de nomenclatura duta a terme per especialistes del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Així, aquesta publicació ja inclou els fàrmacs nous aprovats internacionalment durant l’any passat amb la voluntat d’oferir repertoris de terminologia permanentment actualitzats. El TERMCAT s’ha encarregat de la revisió terminològica de les noves entrades.

Aquest lèxic va ser editat en paper el 2008 pel COFB i s’actualitza anualment en línia amb les denominacions de nous fàrmacs que es van aprovant.

També s’ha actualitzat el Lèxic d’additius complementaris, al que s’han incorporat els nous additius aprovats per a l’ús industrial en el mateix període i se n’han suprimit els desautoritzats, tant per a funcions concretes com per a ús general.

El Lèxic de fàrmacs recull més de tres mil termes que designen els fàrmacs d’ús més generalitzat amb les denominacions en català i amb els equivalents en castellà, francès i anglès, a més del número registrat CAS i les seves accions terapèutiques o mecanismes d’acció més habituals, les quals també es poden consultar a través de l’Accés temàtic. El diccionari s’actualitza anualment i s’adreça a les persones que necessiten una eina de consulta per a redactar, traduir o corregir textos farmacèutics i mèdics.

Més informació: El TERMCAT actualitza en línia el Lèxic de fàrmacs i el Lèxic d’additius alimentaris (via TERMCAT)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal