Estàs aquí: Inici > Destacats > El deute amb les farmàcies catalanes supera ja els 340M€

El deute amb les farmàcies catalanes supera ja els 340M€

5 març 2015

Ja són tres mesos els que deu l’Administració a les farmàcies catalanes. En total la xifra ascendeix a 341,1M€, quantitat que surt de la suma dels imports de les factures dels medicaments dispensats el novembre (108,3M€) –que s’hauria d’haver fet efectiva el 5 de gener–, de desembre (118,5M€) –que s’hauria d’haver abonat el 5 de febrer– i de gener (114,3M€) –que s’hauria d’haver pagat avui, 5 de març-.

El pagament, encara incert

La situació es va agreujar quan divendres passat, 27 de febrer, la Generalitat no va pagar, com estava previst, la factura dels medicaments dispensats el mes de novembre. Aquest impagament, a més de suposar un increment del deute, va augmentar encara més la mitjana de 55 dies de retard amb què estava pagant als farmacèutics catalans.

El pagament dels 108,3M€ de la factura de novembre és encara incert. A la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE) del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, que va tenir lloc el 26 de febrer, es va aprovar destinar 17.605,43M€ a les comunitats autònomes adherides al Fons de Liquidat Autonòmic (FLA), dels quals Catalunya rebrà 8.258,38 milions previsiblement la primera quinzena de març.

Un cop conegudes les dotacions del FLA per al 2015, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya reclama un cop més que s’acabi amb els endarreriments que pateix el sector des de fa quatre anys, que l’Administració prioritzi el pagament dels medicaments i que estableixi un calendari de pagaments fiable per al que resta de 2015.

Aquesta nota de premsa, i totes les que s’envien des del departament de Comunicació del COFB, es troben allotjades a la Sala de Premsa del web institucional www.cofb.org.  

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal