Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Manifest dels Col·legis Professionals Sanitaris sobre el sistema sanitari de Catalunya en el moment polític actual

Manifest dels Col·legis Professionals Sanitaris sobre el sistema sanitari de Catalunya en el moment polític actual

9 setembre 2015

Davant la convocatòria electoral del proper 27 de setembre, la totalitat dels consells i col·legis professionals sanitaris catalans han fet públic un manifest sobre el sistema sanitari de Catalunya en el moment polític actual.

Els consells i col·legis professionals sanitaris reiteren el seu compromís amb la defensa i la millora d’una sanitat pública de qualitat i universal en la Catalunya del futur, i reclamen que Catalunya pugui disposar plenament de les estructures i dels recursos necessaris per dissenyar-la i finançar-la de manera justa i adequada i poder assegurar-ne així la sostenibilitat. En la situació actual, emmarcada per la crisi econòmica i un finançament  insuficient, la qualitat bàsica del sistema s’ha mantingut bàsicament pel compromís ètic dels professionals. Els col·legis recorden que el model sanitari català ha estat un èxit col·lectiu, reconegut com un dels millors del món segons els indicadors de salut, i està preparat per assumir els reptes d’excel·lència en tots els àmbits (assistència, formació, recerca i innovació) que planteja el nou context polític dins del marc europeu, i afrontar canvis per millorar l’organització del sistema sanitari per fer-lo més proper a les persones.

Signen el manifest el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya, el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, el Col·legi de Psicologia de Catalunya, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i el Col·legi de Podòlegs de Catalunya. 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal