Estàs aquí: Inici > Destacats > Dos edificis emblemàtics de Barcelona s’il·luminen de verd en el marc del Dia Mundial del Farmacèutic

Dos edificis emblemàtics de Barcelona s’il·luminen de verd en el marc del Dia Mundial del Farmacèutic

26 setembre 2023

Amb motiu del Dia Mundial del Farmacèutic, que se celebra cada 25 de setembre, la Torre Glòries de Barcelona s’ha il·luminat de color verd, des de les 20 h i fins a mitjanit. Aquest any, a més, ha coincidit amb la commemoració del 125è aniversari del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), motiu pel qual la façana d’un dels edificis situats en els jardins del recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, també es va tenyir de verd durant la celebració de la Diada del Farmacèutic, organitzada pel COFB el passat 14 de setembre.

La Torre Glòries de Barcelona il·luminada de color verd per homenatjar als farmacèutics i farmacèutiques.
La Torre Glòries de Barcelona il·luminada de color verd per homenatjar als farmacèutics i farmacèutiques.

Per a aquesta nova edició, la Federació Internacional Farmacèutica (FIP) ha triat el lema “Enfortint els sistemes sanitaris amb els farmacèutics”, amb l’objectiu de destacar tot el potencial que poden oferir els farmacèutics i farmacèutiques amb la seva actuació per incrementar les capacitats assistencials dels sistemes sanitaris de tot el món.

En aquest sentit, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona posa en valor la important tasca que es duu a terme des de tots els àmbits d’exercici en la prevenció de la malaltia i la promoció de la salut. I també ha elaborat diferents peces per tal que els farmacèutics/ques de Barcelona puguin participar activament en el seu Dia, compartint, a través de xarxes socials, un missatge comú alineat amb el lema d’enguany.

La professió farmacèutica en xifres

Un total de 9.225 col·legiats i col·legiades a la província de Barcelona ajuden a enfortir el sistema de salut i a millorar la salut de les persones, des dels diferents àmbits d’exercici de la professió: Alimentació i Nutrició, Anàlisis Clíniques, Atenció Primària, Dermofarmàcia i Productes Sanitaris, Distribució, Hospitals, Indústria, Investigació i Docència, Oficina de Farmàcia, Ortopèdia, Plantes Medicinals i Salut Pública.

Barcelona és la segona província amb més col·legiats, un 11,6% del total, i presenta una taxa de 161,1 farmacèutics per cada 100.000 habitants. Un col·lectiu que, sobretot els darrers anys amb la seva implicació en la gestió de la pandèmia de la COVID-19, han posat de manifest el rellevant paper que desenvolupen com a agents de salut integrats en el sistema sanitari. 

D’altra banda, dins l’àmbit sanitari, la professió farmacèutica és una de les que compta amb més dones col·legiades. En el cas de la província de Barcelona, suposen un 74,1% del total de farmacèutics col·legiats, una xifra que supera la mitjana espanyola, que és d’un 71,9%.

*El COFB agraeix a MERLIN Properties fer possible de nou la il·luminació de Torre Glòries amb motiu del Dia Mundial del Farmacèutic i a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per les facilitats donades durant la Diada del Farmacèutic.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal