Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Activitats amb motiu del Dia Mundial del Pacient Ostomitzat

Activitats amb motiu del Dia Mundial del Pacient Ostomitzat

30 setembre 2015
posterdiamundial

Pòster de la campanya “Posa una borsa a la teva vida”

L’ostomia és una intervenció quirúrgica que té per objectiu crear una comunicació artificial entre una víscera i l’exterior a través de l’abdomen per conduir els fluids corporals, matèria fecal, urinària o secrecions de l’organisme. Pot ser permanent o temporal. En general, es realitza en l’intestí prim, en l’intestí gruixut i en les vies urinàries. A Barcelona hi ha més de 8.100 pacients ostomitzats i el 3 d’octubre celebren el seu dia mundial. Infermers de tot l’Estat, pacients i institucions conformen el projecte GESTO, una iniciativa que vol millorar dia a dia la qualitat de vida d’aquests pacients. Per celebrar aquesta efemèride, s’ha creat la campanya “Posa una borsa en la teva vida”, en la qual també col·laboren diverses associacions de pacients com l’Associació Catalana d’Ostomitzats (ACO), la Societat Espanyola d’Infermeria Experta en Estomateràpia (SEU) i el laboratori Hollister.

Amb aquesta campanya, que té les xarxes socials com a motor principal, es pretén sensibilitzar a la població, donant a conèixer a les persones ostomitzades, i animar a la gent a posar-se en la pell d’un pacient portador d’una ostomia: la campanya planteja el repte de posar-se una borsa de ostomia per conèixer el que se sent i ajudant, d’aquesta manera, a desestigmatitzar als pacients ostomitzats.

Com participar en aquesta campanya?

Els pacients ostomitzats podran mostrar al món la seva borsa, sense complexos, a través dels perfils de la campanya a Twitter (@proyectoGESTO) i Facebook (Proyecto GEST), amb el hashtag #DiaMundialOstomizado.

I per tots aquells que vulguin unir-se a la iniciativa, podran pujar les seves fotos o vídeos més creatius emprant la imaginació i pintant-se una borsa, dissenyant una o llançant un missatge de suport.

Amb motiu del Dia Mundial de l’Ostomia, Oncolliga-Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica i l’Associació Catalana de Pacients Ostomitzats, en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de la Salut i l’Hospital de Bellvitge organitzen l’1 d’octubre la jornada “Viure amb una ostomia” per aquells pacients ostomitzats i els seus familiars.

Com és la nostra vida ara? Quins problemes de relacions personals, laborals, autoestima, salut, hem tingut o tenim encara? Què en sap la societat del que implica portar una ostomia?
La jornada mirarà de donar resposta a aquestes preguntes:

Quan i on?
Dijous, 1 d’octubre de 2015 a la  sala d’actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge (Feixa Llarga s/n. L’Hospitalet de Llobregat).

Més informació al programa de la jornada (via Hospital de Bellvitge).

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal