Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Higiene facial: com aconsellar des de la farmàcia

Higiene facial: com aconsellar des de la farmàcia

8 gener 2016

higiene-facial-dermo (1)

El mercat de la dermocosmètica a la farmàcia esta creixent en els darrers anys i el camp de la neteja facial té una importància rellevant. Conèixer com i per què la higiene és l’inici de la rutina cosmètica, identificar els tipus de pell així com les necessitats de les usuàries, són punts claus a l’hora de treballar aquesta categoria. La conferència “El repte de la higiene facial: créixer un 20 x 10”, que va tenir lloc el 17 de novembre al COFB, va voler trobar nous reptes per obrir una finestra dins la higiene facial i enfocar els arguments del consell farmacèutic de la manera més adequada.

higiene-facial-dermo (4)

Núria Bosch, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris, i la conferenciant, Asun Arias

Tota rutina cosmètica ha de començar amb una bona higiene: és determinant per obtenir els millors resultats dels productes cosmètics que després s’apliquen. “Per augmentar i potenciar la neteja facial a la farmàcia el farmacèutic ha de fixar-se uns objectius: conèixer els diferents tipus de pell, treballar amb protocols de venta, conèixer la rutina cosmètica i saber-la justificar” explica Núria Bosch, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB i moderadora de l’acte. “A l’usuari que ve a la farmàcia li podem preguntar: com es cuida la pell en el dia a dia? Què vol millorar de la seva pell? Què utilitza normalment per netejar la pell? Quin producte solar utilitza a diari..?” enumera Bosch, preguntes bàsiques per conèixer el tipus d’usuari i poder argumentar el consell professional. “Ens hem de preguntar per qui és el producte, quin benefici li pot aportar, quina és la seva composició –actua principal i forma d’actuació, etc.” matisa.

higiene-facial-dermo (3)

Al final de la conferència es va realitzar una demostració del correcte procediment d’higiene facial

En el consell dermocosmètic és imprescindible saber preguntar i escoltar, oferir a cada usuari una recomanació personalitzada i adaptada a les seves necessitats. Per fer-ho possible, és fa imprescindible una bona formació en el camp de la dermocosmética per part del farmacèutic: conèixer els productes i poder oferir un sortit suficient per satisfer totes les necessitats. “L’usuari valora positivament la professionalitat i la seguretat que li aporta el consell farmacèutic en dermocosmètica” puntualitza Bosch.

higiene-facial-dermo (2)

Asun Arias durant la seva exposició a la conferència

La conferència va anar a càrrec d’Asun Arias, sòcia i directora general d’Asun Arias Consultores, màster en gestió d’empresa i màrqueting per l’Instituto Directivos de Empresa, màster en intel·ligència emocional i coaching i professora de tres màsters internacionals al CESIF.

Potser també t’interessa:

La importància de la gestió de categories en dermofarmàcia (Blog)

Amb la col·laboració de:

DERMOFARM-logo

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal