Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Els farmacèutics cobren la factura dels medicaments dispensats a l’octubre i un 27% de la del novembre

Els farmacèutics cobren la factura dels medicaments dispensats a l’octubre i un 27% de la del novembre

28 gener 2016

medicamentsLes farmàcies catalanes han rebut avui, 28 de gener, el sobrant del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) Extraordinari (150M€) que esperaven des de finals d’any. Amb aquest pagament s’ha pogut cobrir la factura dels medicaments dispensats a l’octubre (117,8M€), que s’hauria d’haver fet efectiva el 5 de desembre; i un 27% de la de novembre, que en total ascendeix a 114,8M€ i s’hauria d’haver pagat el 5 de gener.

Si el proper 5 de febrer no es paga la factura de desembre, es tornaran a acumular gairebé dos mesos de deute

Tot i això, el problema no està resolt, doncs si proper 5 de febrer –dia de pagament que marca el Concert- la Generalitat no abona la factura dels medicaments dispensats al desembre (119,5M€), aquesta se sumarà al 73% pendent de la del novembre i s’acumularà un deute de més de 200M€. Davant aquesta situació, els representants dels farmacèutics ja s’han posat en contacte amb el nou Executiu per tal de trobar solucions i prendre mesures perquè aquesta situació que ha afectat a tot el sector sanitari deixi de ser un problema crònic –s’arrossega des de fa més de 4 anys-. Aquestes mesures passen per l’elaboració de pressupostos realistes per cobrir les necessitats existents, per un finançament suficient per fer-hi front i per un calendari estable de pagaments per al 2016.

Com va acabar el 2015?

El 17 de desembre de 2015 les farmàcies catalanes van cobrar 213M€ a través del FLA Extraordinari, corresponents als mesos d’agost i setembre. No obstant això, com la factura pendent d’octubre no es va incorporar en les primeres factures enviades per la Generalitat per pagar amb aquest fons, i tampoc es va fer efectiva a finals de mes amb 25 dies de retard, tal com estava previst, es va acabar l’any amb un mes de deute, i el 5 de gener de 2016 va ascendir a dos en no pagar-se tampoc la del novembre. 

grafic 280116

Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació (és pot consultar a la Sala de Premsa del web institucional www.cofb.org)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal