Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Accions solidàries: Banc Farmacèutic, Farmamundi i Farmacéuticos Sin Fronteras

Accions solidàries: Banc Farmacèutic, Farmamundi i Farmacéuticos Sin Fronteras

10 novembre 2016

Us donem a conèixer accions solidàries de tres de les principals onegés farmacèutiques al nostre país: Banc Farmacèutic, Farmamundi i Farmacéuticos Sin Fronteras.

Caramels solidaris a les farmàcies

etiqueta display

Cartell de la campanya

Un any més, la campanya “Caramels que poden salvar vides” endolceix les farmàcies. La iniciativa, encapçalada per l’ONG Banc Farmacèutic, té com a objectiu principal recaptar els fons necessaris per combatre la pobresa farmacèutica i, d’aquesta manera, permetre que persones sense recursos puguin accedir als medicaments que se’ls receptin tot i no poder-los pagar.

Els diners obtinguts aniran al Fons Social de Medicaments, un projecte que es va posar en marxa el darrer mes de maig i, en dos mesos, s’hi van beneficiar 287 ciutadans i 155 farmàcies hi van participar. Gràcies a la col·laboració amb els centres de salut (CAPs), on els treballadors socials seleccionen els beneficiaris, i a les farmàcies participants, que dispensen sense cost els medicaments coberts pel Fons Social de Medicaments, el projecte pretén garantir el dret a accedir a la medicació necessària per a tothom.

Font i més informació: Arrenca una nova campanya de “Caramels que poden salvar vides” (nota de premsa Banc Farmacèutic)

Caramels solidaris: més informació i inscripció per farmàcies interessades

Les víctimes haitianes l’huracà Matthew ja reben assistència sociosanitària, aigua i aliments

farmamundi-haiti

Preparació dels subministraments de medicaments i material sanitari a Haití, des de les instal·lacions de Farmamundi a Paterna (València)
Font: Farmamundi

El passat 4 d’octubre, l’huracà Matthew de categoria 4 i amb vents de fins a 230 km/h, va arribar a territori haitià, causant gran devastació i inundacions. La crisi més gran des del terratrèmol del 2010. Ràpidament Farmamundi va activar els convenis d’acció humanitària signats amb diversos col·laboradors, per realitzar una primera intervenció d’emergència, alhora que l’equip de l’Àrea Logística Humanitària de l’ONG, dedicava les hores posteriors a la catàstrofe a preparar els subministraments de medicaments i material sanitari per a organitzacions demandants d’ajuda. Haití requeria una actuació immediata i eficient.

cliniques-mobils-haiti

Clíniques mòbils a Haití

 

El COFB es troba entre els membres dels Fons d’ajut humanitari i d’emergències de Farmamundi.

Font i més informació (inclou número de compte per col·laborar): notícia al web de Farmamundi.

Enviament de medicaments i material sanitari per a atenció matern-infantil a un camp de refugiats sirians

farmaceuticos-sin-fronteras-refugiats

farmaceuticos-sin-fronteras-refugiats
Enviament del material en col·laboració amb l’ONG Rowing Together

Farmacéuticos Sense Fronteras, a través del seu programa Banc de Medicaments, ha realitzat un enviament de medicines i material mèdic a un camp de refugiats sirians a Tessalònica, Grècia. Es tracta d’una partida composta per material destinat a l’atenció sanitària materno-infantil: antibiòtics, àcid fòlic, sulfat ferrós, entre altres, així com material mèdic de caràcter ginecològic com a lliteres, pinces, gel per ultrasons (ecografies), etc.

Aquesta donació ha estat realitzada en col·laboració amb l’ONG Rowing Together, que es va encarregar del transport terrestre d’aquests productes sanitaris fins a aquest camp de refugiats. Amb aquesta ajuda es té previst organitzar durant tres setmanes unes brigades mèdiques per a l’atenció materno-infantil de la població i es podran dur a terme revisions ginecològiques i d’atenció a l’embaràs a les dones sirianes d’aquest emplaçament.

Font i més informació: Farmacéuticos Sin Fronteras.

Potser també t’interessa:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal