Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Formulació en Dermatologia: novetats i personalització de tractaments

Formulació en Dermatologia: novetats i personalització de tractaments

7 desembre 2016

En la X edició del curs de Formulació en Dermatologia, organitzat entre l’Associació Dermatològica P. Umbert, Aprofarm i l’Hospital Universitari Sagrat Cor amb la col·laboració del Col·legi, es van presentar les últimes novetats en tractaments dermatològics i la seva aplicació mitjançant fórmules magistrals. La formació, que va tenir lloc l’11 de novembre, va plantejar els tractaments de diverses patologies dermatològiques des de diferents aspectes, repassar el tractament de primera elecció, les aportacions que poden fer les formulacions, les novetats terapèutiques que la formulació permet incorporar i els tractaments individualitzats per casos més concrets.

formulacio-en-dermatologia (1)

Pau Umbert (Hospital Sagrat Cor) i Francesc Llambí (Aprofarm). Utilitats de la formulació en la dermatologia actual

El curs, dirigit per la Dra. Montse Salleras (cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital Sagrat Cor), el Dr. Pau Umbert (professor emèrit del mateix servei d’hospital) i Francesc Llambí (vocal de la Junta de Govern del COFB i president d’Aprofarm), es va iniciar amb una breu introducció sobre el que representa la formulació dermatològica avui en dia, les seves utilitats i avantatges, destacant la possibilitat que ofereix en dermatologia a l’hora de tractar patologies superposades. A continuació, una xerrada amb casos pràctics sobre elecció de vehicles, va donar pas a les conferències sobre tractament d’acne, càncer cutani, rosàcia i dermatitis seborreica. La primera sessió de casos pràctics i les formulacions en mucosa vulvar i mucosa oral van completar la sessió del matí.

formulacio-en-dermatologia (2)

Montserrat Torrell i Carme Bau, d’Aprofarm. Taller de vehicles en dermatologia

A la tarda es varen presentar les noves formulacions disponibles per a tractaments oftàlmics, òtics i un repàs de les moltes possibilitats que la formulació ofereix en el tractament d’alopècies i psoriasi amb múltiples casos clínics que es resolen amb formulació. També van tenir cabuda les formulacions que es poden utilitzar durant l’embaràs i la lactància amb interessants enllaços on poder consultar la idoneïtat de certs tractaments; i un nou tema sobre formulació en farmàcia hospitalària que va oferir una visió diferent d’aquesta disciplina.

Les empreses que van col·laborar en la formació van presentar les possibilitats de la formulació en bases comercialitzades, abans d’acabar amb una selecció de les 15 fórmules bàsiques segons l’experiència de la Dra. Montse Salleras. En aquesta ocasió, la major part de conferències es van basar en nombrosos casos pràctics que plantegen els dermatòlegs.

formulacio-en-dermatologia (3)

Amb la col·laboració de: 

logos patrocinadors curs   

Altres notícies relacionades amb la formulació magistral, publicades al Blog:

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal