Estàs aquí: Inici > INFARMA > Infarma: Aules d’Actualitat Professional i #Farmaidearium

Infarma: Aules d’Actualitat Professional i #Farmaidearium

7 març 2017

infarma_en_xifresInfarma Barcelona 2017 ha posat en marxa les Aules d’Actualitat professional, el nou nom que s’ha donat a les aules actives, per debatre temes relacionats amb tres grans itineraris: desenvolupament de la farmàcia comunitària, farmàcia assistencial i gestió. Durant els 3 dies del Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia que, organitzat pels col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, en col·laboració amb Interalia, tindrà lloc del 21 al 23 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona sota el lema “Valor per a la farmàcia. Valor per al pacient”, els farmacèutics podran accedir a més de 50 aules programades amb aquest format (veure programa).

Quins temes es tractaran als 3 itineraris?

Desenvolupament de la farmàcia comunitària: consell alimentari, dermofarmàcia, avenços en formulació, recomanació i indicació farmacèutica, verificació de medicaments

Al llarg de les 21 taules contemplades en aquest itinerari, es parlarà de diferents àmbits en què la farmàcia comunitària pot intervenir per millorar la salut del pacient i, alhora, es debatran temes d’estricta actualitat sorgits d’aquests nous rols que pot desenvolupar.

El consell alimentari serà un dels temes que es tractaran i, concretament, s’abordaran quines recomanacions es donen en els diferents països europeus i la importància de tenir bons hàbits alimentaris des de petit per contribuir a la salut del futur. La nutrició i l’esport també són dos àmbits que es complementen, és per això que una altra aula programada posarà sobre la taula el debat existent entre els suplements nutricionals i el dopatge.

Altres camps en què pot actuar el farmacèutic i que també estaran presents seran la formulació, aula que s’aprofitarà per aprofundir en els avenços que s’estan aconseguint; la recomanació, en aquest cas, aplicada a problemes cutanis causats per tatuatges i piercings o en pacients oncològics; i la indicació farmacèutica en infeccions vaginals, insomni i salut articular i ocular. Què aportarà la implementació del sistema de verificació de medicaments (SEVeM) i quins canvis suposarà per al sector serà una qüestió que també centrarà una altra aula.

Farmàcia assistencial: serveis professionals, coordinació entre farmacèutics, reducció de danys  i RSC

En l’àmbit de la farmàcia assistencial, que en total aplega al voltant de 20 aules, es parlarà dels diferents serveis professionals que ofereix el farmacèutic al pacient, com el programa de farmàcies sentinelles, una xarxa de farmàcies que treballa conjuntament per aportar informació sobre incidents de seguretat relacionats amb l’ús dels medicaments, monitoritzar-ne l’abús o l’ús recreatiu i obtenir dades que es puguin integrar en sistemes de vigilància d’altres professionals sanitaris; el programa de manteniment de metadona, que persegueix apropar els tractaments de manteniment amb agonistes opiacis als usuaris, fent-los més accessibles i incrementant la cobertura; l’Atenció farmacèutica al pacient crònic complex (PCAF), en el qual es coordinen atenció primària i farmacèutics per fer el seguiment de persones amb patologies cròniques de llarga evolució i gestió clínica difícil; i en l’àmbit cardiovascular, la detecció de la fibril·lació auricular i la desfibril·lació des de la farmàcia.

En aquesta línia, també es revisaran experiències internacionals, es parlarà de la importància de la col·laboració entre els diferents àmbits d’exercici de la farmàcia –atenció primària, hospitalària i comunitària, entre d’altres- per oferir el millor servei al pacient i es debatrà quines possibilitats tenen els farmacèutics d’abordar algunes malalties, com la diabetis i la periodontitis.

Pel que fa a l’àmbit de la reducció de danys, es debatrà quina atenció farmacèutica es pot oferir davant casos com la infecció per VIH i les drogues. En relació a aquest últim punt, hi haurà un aula dedicada a les legal highs, noves substàncies amb efectes similars als de les drogues més consumides en ambients recreatius (cocaïna, amfetamina, èxtasi i cànnabis) però que, a diferència d’aquestes, moltes d’elles no es troben fiscalitzades i són venudes com a substituts legals de les drogues il·legals.

En quant a la Responsabilitat Social Corporativa (RSC), dues ONG del sector explicaran els seus respectius projectes: Banc Farmacèutic donarà a conèixer el Fons Social de Medicaments, a través del qual es vol lluitar contra la pobresa sanitària; i Farmamundi respondrà a la qüestió de com es poden subministrar medicaments i material sanitari en situacions d’emergència.

Gestió: claus de la gestió, autocura i big data i salut

Al llarg de les 13 taules programades, s’exposarà com la formació pot fer créixer el sector de l’autocura o quines eines podem utilitzar per millorar l’experiència de compra dels usuaris. També s’analitzarà si el big data en salut suposa una oportunitat o un perill.  Per segona vegada, es donarà continuïtat a les “60 claus de gestió”, una aula en la que cada 30 minuts un professional presentarà 5 claus sobre un tema de gestió, , com per exemple, com organitzar-se el temps per ser més efectiu o com delegar sense por.

farmaidearium_infarma#Farmaidearium, el nou espai d’Infarma per donar veu a iniciatives relacionades amb les TICs i les xarxes socials

A més de les Aules d’Actualitat Professional, una altra novetat amb què compta Infarma és la creació del #Farmaidearium. Amb aquest espai, que s’ubicarà al pavelló 5, es persegueixen 3 objectius: donar veu a iniciatives sense ànim de lucre liderades per farmacèutics i relacionades amb les TICs i les xarxes socials; generar un punt d’intercanvi d’experiències, coneixements i propostes; així com facilitar el contacte entre emprenedors per afavorir el creixement d’idees i networking

Potser també t’interessaInfarma Barcelona 2017: quins temes es tractaran? (Blog)

Nota de premsa enviada als mitjans, també disponible de Sala de Premsa del web institucional.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal