Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Iniciació a la formulació personalitzada

Iniciació a la formulació personalitzada

10 març 2017
iniciacio-formulacio-personalitzada

Francesc Llambí, president d’Aprofarm, presentant el curs als alumnes

Xavier Valero

Xavier Valero, vicepresident d’Aprofarm

La utilització de fórmules magistrals en farmàcies i centres hospitalaris garanteix el dret a la salut dels ciutadans perquè proporciona formulacions i dosis personalitzades i cobreix buits terapèutics amb fàrmacs orfes que d’altra manera no seria possible aconseguir. És una terapèutica amb moltes utilitats en l’actualitat que permet una atenció farmacèutica més personalitzada.

Amb l’objectiu d’orientar els professionals que es volen iniciar en la formulació i repassar o actualitzar els coneixements en aquesta matèria, descriure detalladament les utilitats de la formulació en la terapèutica actual i l’interès sanitari en l’elaboració de medicaments individualitzats, i  també revisar els coneixements de les formes farmacèutiques més habituals amb anàlisi d’excipients específics, tècniques d’elaboració, utillatge, controls de qualitat requerits i els aspectes legislatius més rellevants de la matèria, el COFB va organitzar el curs “Iniciació a la formulació personalitzada” que va tenir lloc el passat mes de gener.

Santiago Gómez

Santiago Gómez, secretari d’Aprofarm

Adreçat a farmacèutics, tècnics i auxiliars de farmàcia que es volen iniciar en la formulació o repassar i actualitzar els coneixements propis en formulació magistral, va repassar la definició de fórmula magistral i de preparat oficinal, les utilitats de la formulació magistral com a eina d’atenció farmacèutica personalitzada, les formes farmacèutiques líquides tòpiques, semisòlides i orals. Per últim, es va tractar el condicionament i lliurament dels preparats oficinals i les fórmules magistrals.

Montserrat Torell a l'esquerra de la imatge

Montserrat Torell, a l’esquerra de la imatge, amb algunes alumnes en la sessió pràctica

 

El quadre docent va estar format pels farmacèutics Santiago Gómez, secretari d’Aprofarm, Montse Torrell, experta en formulació magistral i cosmètica, i Xavier Valero, especialista en farmàcia industrial i galènica i vicepresident d’Aprofarm, qui també el va dirigir. Va estar coordinat per Francesc Llambí, vocal de la Junta de Govern del COF de Barcelona.

 

 

Potser també t’interessa:

Amb la col·laboració de:

APROFARM-logoGUINAMA-logo

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal