Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Tornada a l’escola: com prevenir el mal d’esquena?

Tornada a l’escola: com prevenir el mal d’esquena?

15 setembre 2017
INFOGRÀFIC_MOTXILLES

Clica a la imatge per fer-la més gran.

Com cada any al mes de setembre, els infants i joves tornen a les aules i ho fan acompanyats de les motxilles escolars, gairebé sempre plenes de llibres, llibretes, carpetes, arxivadors, etc. Una càrrega que, de vegades, és excessiva i pot generar-los problemes d’esquena.

Alguns dels factors que s’associen a un major risc de patir mal d’esquena estan relacionats amb el pes de la motxilla, la durada del transport i l’estat de la musculatura de l’esquena, vinculat amb l’hàbit i la freqüència de la pràctica d’exercici físic.

És important que els pares revisin diàriament les motxilles dels seus fills, per tal de comprovar si estan estructurades correctament, si els tirants estan ben regulats i si el pes del seu contingut és adequat, càrrega que no ha de superar el 10% del pes de l’infant.

Cal tenir en compte que la motxilla escolar s’haurà de situar a la zona lumbar o entre els malucs (i no als omòplats) i graduar-la segons l’alçada de l’infant o jove.

Diversos estudis aconsellen l’ús de la motxilla a l’esquena més que no pas el de motxilles de rodes, perquè es considera que la força que l’infant realitza a l’estirar la motxilla de rodes no és uniforme sinó que carrega més d’un costat que de l’altre.

L’ús incorrecte de la motxilla, però, no és l’únic factor que pot afavorir el mal d’esquena entre els més petits. El mobiliari escolar inadequat, moltes vegades no adaptat a les seves necessitats específiques, pot crear-los hàbits posturals incorrectes.

Per tot plegat, és recomanable complir amb algunes normes d’higiene postural com ara seure tan enrere com es pugui de la cadira, amb l’esquena recta i els colzes sobre la taula.

També cal evitar estar assegut tot el dia, per això es recomana anar canviant de postura constantment i s’aconsella aixecar-se cada 45 o 60 minuts. Una bona actitud pel que fa al posicionament de l’esquena redueix el risc de patir dolor en un futur.

Per a més informació:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal