Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Jornada formativa sobre psoriasi i el paper del farmacèutic en la millora del seu control

Jornada formativa sobre psoriasi i el paper del farmacèutic en la millora del seu control

29 setembre 2017
_04B5136

Els tres ponents de la jornada: Miquel Ribera, Marta Alcalde i Santiago Alfonso (d’esquerra a dreta)

El Col·legi va acollir ahir, dijous 28 de setembre, “El paper del farmacèutic en la millora del control de la psoriasi”, una jornada de formació impulsada per l’Associació de Pacients Acció Psoriasi amb la finalitat d’implicar els farmacèutics comunitaris en l’abordatge d’aquesta malaltia. L’acte, que es va realitzar sota el marc de la campanya Aclareix la Psoriasi, va comptar amb la presència de Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, el doctor Miquel Ribera, Dermatòleg de l’Hospital Universitari de Sabadell Corporació Parc Taulí i vicepresident de l’Academia Española de Dermatología y Venereología, i Santiago Alfonso, director de l’Associació de Pacients Acció Psoriasi.

Durant la jornada, els conferenciants van incidir en la proximitat del farmacèutic comunitari amb la ciutadania i van ressaltar que, gràcies a aquest fet, el professional pot ser clau en l’abordatge de la malaltia, ja que la implicació amb els pacients s’esdevindria directe i constant.  D’aquesta manera, l’oficina de farmàcia podria establir-se com un espai on oferir informació sobre la malaltia i, alhora, on es contribuiria a què les persones afectades rebessin el tractament més idoni.

Concretament, com va afirmar Marta Alcalde, és fonamental la intervenció del farmacèutic per la millora de l’adherència del pacient al tractament, tenint molt en compte els factors d’afectació psicosocial que comporta la patologia, abordant-la des de la confiança, l’empatia i la informació clara i comprensible. En aquest sentit, Santiago Alfonso, va destacar la importància d’aquesta relació definint a la farmàcia com “la corretja de transmissió entre ciència i pacients”. Tanmateix, el Dr. Miquel Ribera, va apuntar la rellevància del professional farmacèutic en aquesta relació, especialment a l’hora d’aconseguir una correcta aplicació dels tractaments tòpics.

Campanya de conscienciació Aclareix la Psoriasi

Materials divulgatius de la campanya

Materials divulgatius de la campanya

Aclareix la Psoriasi és una campanya de conscienciació i activació impulsada per Acció Psoriasi, que pretén sensibilitzar a la població sobre l’impacte social i psicològic de la psoriasi i conscienciar als qui la pateixen que és possible aconseguir un millor control dels símptomes i una millor qualitat de vida tenint un rol actiu davant d’aquesta malaltia, que afecta el 2,3% de la població o a més d’un milió de persones a Espanya. A Catalunya, la patologia afecta a més de 170.000 persones i, en concret a Barcelona, a unes 37.000.

Per a més informació:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal