Estàs aquí: Inici > Destacats > Mitjans d’octubre: Campanya de vacunació antigripal i la formació farmacèutica del COFB, com a temés més destacats

Mitjans d’octubre: Campanya de vacunació antigripal i la formació farmacèutica del COFB, com a temés més destacats

20 novembre 2017

Farmacèutics: font d’informació de referència

Guillermo Bagaria al programa Tarda Oberta de TV3

Guillermo Bagaria al programa Tarda Oberta de TV3

Mes rere mes informem sobre els membres del Col·legi que han servit com a ponents i/o fonts d’informació per les repercussions dels diferents mitjans. Durant l’octubre, la premsa va recollir diverses declaracions, sent un dels mesos més actius en aquest àmbit.

N’és un exemple la participació de Guillermo Bagaria, vicetresorer del COFB, al programa Tarda Oberta de TV3 del 18 d’octubre, que va centrar part de la seva emissió (del minut 1:50:30 al 2:12:26) a parlar sobre l’automedicació i l’ús dels medicaments. En el transcurs del programa es van aportar xifres i arribar a diferents conclusions entre tots els convidats. Podeu veure aquí el vídeo.

1.1 diariofarma

Repercussió sobre desprepció a Diariofarma amb declaracions de Francisca Aranzana

Francisca Aranzana, vocal d’Oficina de Farmàcia, Marta Amat, vocal 5, i Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris, van ser les altres portaveus de la Junta de Govern per als  diferents mitjans. Diariofarma va recollir declaracions d’Aranzana a  la peça del 6 d’octubre sobre desprescripció, on es van abordar algunes iniciatives centrades en aquest tema. Amat, per la seva banda, va ser entrevistada pel programa I tu… com estàs de salut?  de Mataró Ràdio per parlar sobre prospectes dels medicaments. La conversa amb la vocal es produeix del minut 07’ 20’’ al 33’36’’ i exposa la importància de no obviar les indicacions que s’adjunten amb cada fàrmac. Tanmateix, aprofitant que la tardor és una de les estacions on es tendeix més a tenir picors i sequedat de la pell, la secció TodoDermo de Correo Farmacéutico va publicar una peça on Alcalde compartia algunes recomanacions per evitar aquests problemes.

Correo Farmacéutico informant sobre el recorrgut dels col·legis farmacèutics

Correo Farmacéutico informant sobre el recorregut dels col·legis farmacèutics

D’altra banda, es van prendre declaracions de dos membres del Consell: Pilar Gascón, secretaria del CCFC i vocal d’Investigació i Docència del COFB, i Rafael Guayta-Escolies, director de Projectes i Recerca. Es tracten de dues repercussions diferents del mitjà de premsa especialitzada Correo Farmacéutico (1 i 2) on, en una, es fa un repàs de la trajectòria dels diferents Consells de Col·legis Farmacèutics, amb declaracions de Gascón, i, en l’altra, es parla sobre l’Observatori de medicaments d’Abús, on Guayta aporta el seu punt de vista.

Finalment, ressaltar que Núria Casamitjana, responsable del Centre d’Informació del Medicament del COFB,  va ajudar a resoldre els dubtes que Diario Femenino es plantejava sobre la píndola de l’endemà. També van ser protagonistes les Farmàcies sentinella, fent menció al Consell a partir d’una nota de premsa de l’Agència de Salut Públic, i les guàrdies a les farmàcies, a partir d’una altra nota de premsa, en aquest cas de l’Ajuntament de Martorell, on es feia menció al Col·legi.

Campanya vacunació antigripal

La campanya de vacunació antigripal al 3/24

La campanya de vacunació antigripal al 3/24

El passat 23 d’octubre es va posar en marxa la Campanya de vacunació antigripal 2017-2018, una acció engegada des del Departament de Salut a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que, enguany, presentava com a principal novetat la implicació de més de 3.000 farmàcies de Catalunya per impulsar la vacunació dels principals grups de risc i entre els seus professionals. La campanya va ser presentada quatre dies abans, el 19 d’octubre, en una roda de premsa on hi va participar Pilar Gascón, secretaria del Consell i vocal d’Investigació i Docència del Col·legi, juntament amb Joan Guix, secretari de Salut Pública; la Dra. Carmen Cabezas, subdirectora General de Promoció de la Salut i Gemma Falguera, presidenta de l’Associació Catalana de Llevadores.

Notícia d'El Periódico explicant la campanya

Notícia d’El Periódico explicant la campanya

La presentació va tenir un fort impacte mediàtic. Diferents mitjans en van informar especificant, per una banda, l’objectiu principal que cerca la campanya, evitar les complicacions d’aquesta malaltia en persones amb problemes de salut crònics, edat avançada o altres condicions que les fan especialment susceptibles als seus efectes, i, per una altra, la implicació de les farmàcies. En aquest sentit, Gascón va concretar que es “promouran accions com la promoció del rentat de mans i altres mesures higièniques per disminuir els casos de grip”.

En van fer difusió mitjans com La Vanguardia, El Periódico, Europa Press, Ara, 3/24, El Punt Avui, Vilaweb, Nació Digital, El Farmacéutico, La Mañana Diari de Ponent i, en televisió, Betevé.

Formació farmacèutica del Col·legi

Formació continuada del COFB a El Global

Formació continuada del COFB a El Global

Una de les tasques prioritàries del Col·legi és oferir un ampli servei de formació pels col·legiats que vulguin especialitzar-se en algun àmbit de la professió. A l’octubre en vam parlar, ja que es va dur a terme la inauguració del Programa de Formació Continuada. En vam informar mitjançant una nota de premsa que van adaptar i compartir els mitjans de la premsa especialitzada Correo Farmacéutico, El Global, imFarmacias, Farmaventas, El Farmacéutico, Diariofarma, Farmanatur i Sanifax. Tots ells van destacar els tres principals objectius d’aquest nou curs acadèmic: fomentar la formació continuada, cobrir les necessitats formatives dels diferents àmbits d’exercici de la Farmàcia i promoure la innovació i l’intercanvi d’experiències.

El MGOF al Correo Farmacéutico

El MGOF al Correo Farmacéutico

La inauguració de la XIII edició del Màster en  Gestió d’Oficina de Farmàcia va ser l’altre tema que va ser notícia, en aquest àmbit, durant l’octubre. Vam enviar també una altra nota de premsa on s’explicava l’acte inaugural, en el qual va participar el president del Col·legi, Jordi de Dalmases, i les principals particularitats dels estudis. Se’n n van fer ressò Correo Farmacéutico, El Global, Diariofarma, imFarmacias, Farmanatur, Acofar i Sanifax.

Infarma Madrid 2018

Obert el portal web d'Infarma Madrid 2018 a imFarmacias

Obert el portal web d’Infarma Madrid 2018 a imFarmacias

A principis d’octubre, imFarmacias va publicar una peça en què s’informava que el portal online d’Infarma Madrid 2018 s’obria a la participació de congressistes, ponents i expositors. Es tracta d’una web “on tots els participants i interessats a seguir els preparatius de la 30a edició de la Trobada Europea de Farmàcia, que integra el Congrés Europeu d’Oficina de Farmàcia i Saló de Medicaments i Parafarmàcia, trobaran la informació més actualitzada sobre l’esdeveniment professional més gran de la farmàcia que se celebra a Espanya”, destaca el mitjà.

Actualitat política

Adhesió a la comissió per al diàleg del Consell a La Vanguardia

Adhesió a la comissió per al diàleg del Consell a La Vanguardia

Durant el mes d’octubre diversos mitjans van informar sobre l’adhesió del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya a la Comissió Independent per al Diàleg, la Medicació i la Conciliació, representat pel president de la institució, Jordi de Dalmases. Es va notificar a partir d’una nota de premsa en què traslladàvem l’objectiu de la Comissió, “impulsar la mediació i l’establiment de ponts de diàleg entre les Administracions catalana i central per tal de trobar una solució pactada”. Pel que fa a la premsa general, en van informar La Vanguardia (1 i 2), ABC, El Punt Avui, Segre Català i El Nacional, i de premsa especialitzada, Correo Farmacéutico, El Global, Diariofarma, imFarmacias, El Farmacéutico, Redacción Médica (1 i 2), ConSalud, Gaceta Médica i Sanifax.

ABC informant de l'aturada del 3 d'octubre

ABC informant de l’aturada del 3 d’octubre

D’altra banda, ABC i Alerta Digital van es van interessar sobre el consum d’antidepressius en l’actual context i van contactar amb el Col·legi, des d’on se’ls va traslladar que no s’havia detectat cap alteració significativa.

Finalment, també en aquest àmbit, els mitjans van fer menció al Col·legi per l’aturada que es va realitzar el 3 d’octubre a les farmàcies i els COFs de Catalunya i a la cancel·lació de la Diada del Farmacèutic. De la primera temàtica en van parlar Correo Farmacéutico (1 i 2) i Diariofarma i, de la segona, El Periódico i també Correo Farmacéutico.


Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal