Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Farmamundi fa balanç de les intervencions del Fons d’Emergències el 2017, en el qual col·labora el COFB

Farmamundi fa balanç de les intervencions del Fons d’Emergències el 2017, en el qual col·labora el COFB

15 gener 2018

Farmamundi fa balanç del 2017. Durant l’any passat, l’ONG va realitzar 14 actuacions a través del Fons d’Acció Humanitària i Emergències, del qual el COFB és membre.

Gràcies a aquestes intervencions, més de 91.000 persones – sobretot dones i nens – de 12 països diferents han pogut millorar la seva salut i qualitat de vida. Concretament, l’ONG va destinar més de 240.000 euros per subministrar medicaments essencials, kits higiènics, aliments, atenció sanitària i formació.

Les més de 91.000 persones que han rebut atenció sanitària i alimentària són de Nicaragua, Haití, República Dominicana, El Salvador, Perú, Síria, Líban, Palestina, Sudan del Sud/Uganda, Kènia, Mali i la República Democràtica del Congo.

Atenció sanitària a Nairobi, Kènia. Font: Farmamundi.

Atenció sanitària a Nairobi, Kènia. Font: Farmamundi.

Joan Peris, director general de Farmamundi, explica que “entre les actuacions de l’any 2017 ressalten l’atenció sanitària, alimentària i de recer a famílies refugiades sirianes, a sud-sudaneses a Uganda i assistència als assentaments urbans de Nairobi, a Kènia”. D’altra banda, també destaca el subministrament de paquets nutricionals i llet infantil a Khan Younis, a la Franja de Gaza; després del bloqueig i deteriorament de la situació humanitària.

A El Salvador, Farmamundi ha recolzat l’Hospital Nacional Rosales subministrant medicaments, concretament acetaminofè, solucions parenterals i sèFarmamundirums, per tal de frenar un brot del virus Influenza. A més, “unes 400 famílies de les comunitats més afectades per l’huracà Irma i María a República Dominicana van rebre 400 kits higiènics i d’aliments, 7.500 ampolles d’aigua potable i 200 kits de protecció i recer, entre altres estris, gràcies al suport de les unitats mòbils de salut de MOSCHTA, la nostra sòcia local al país”, afirma Peris.El director general de Farmamundi també ha agraït l’esforç i compromís de totes les entitats membres del Fons d’Emergències: “Sense la seva implicació, cada any aquestes intervencions no podrien fer-se al moment en què sorgeix l’emergència o atendre a la població que sofreix crisis cròniques amb l’agilitat i fiabilitat que es requereix. És important destacar que només el 2017 s’ha millorat la salut i la qualitat de vida de més de 91.000 persones. La seva salut és la nostra prioritat“.

 

Per a més informació, podeu consultar:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal