Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > El refredat al món dels infants

El refredat al món dels infants

31 gener 2018

Ens fem ressò d’una peça sobre el refredat, publicada a l’Espai Escoles de la nostra web de salut Farmacèutic Online, molt adient per aquesta època de l’any i que us pot ser d’utilitat per explicar als infants què és i per què es produeix una de les malalties més comunes de l’hivern.

Què és un refredat?

Quan es parla de refredat o constipat, s’ha de parlar per força de virus. Un virus és un agent infecciós submicroscòpic (o sigui, petitíssim).

El refredat el produeix la feina de més de 100 virus diferents que es colen per les vies respiratòries (que són al nas i a la boca). Els més corrents són els rinovirus i els coronavirus.

El refredat el produeix la feina de més de 100 virus diferents que es colen per les vies respiratòries (que són al nas i a la boca)

El refredat el produeix la feina de més de 100 virus diferents que es colen per les vies respiratòries (que són al nas i a la boca)

Què passa quan ens constipem?

Els virus ataquen les persones ficant-se al seu organisme i debilitant les defenses que té aquest. Es transmeten amb el contacte amb objectes o partícules de saliva que surten per la boca quan parlem o esternudem, per això és fàcil encomanar el refredat.

Molts poden pensar que cal una vacuna, però no es pot aconseguir filar tan prim, perquè és impossible lluitar contra tants tipus de virus com hi intervenen.

Símptomes

Quan s’està refredat, es poden tenir des d’un fins a tots aquests símptomes:

Què podem fer per no constipar-nos?

Els experts han comprovat que menjar verdura i fruita, pot estalviar més d’un refredat.
Les bledes, els espinacs, les carxofes, la carabassa, la col, el bròquil, les cols de Brussel·les, les faves, els pèsols, les mongetes tendres, els porros, els cards, la remolatxa o els créixens, són verdures de la tardor i de l’hivern, i va molt bé menjar-ne, per no constipar-se.

La fruita, que té força vitamina C, també pot ajudar a prevenir un refredat.

Diferències i coincidències entre refredat i grip

Recomanacions

  • Quan estem refredats cal que hidratem molt bé el cos. Per això es recomana beure molt líquid, aigua o suc, prendre infusions…
  • També és adient fer bafs d’eucaliptus.
  • I, si fa fred, el millor és abrigar-se i descansar per ajudar a la millora de la infecció.

Què podem fer perquè no ens contagiïn o no contagiem un refredat?

  • No estar en contacte amb la persona refredada, sobretot quan comença a estar-ho, encara que de vegades és possible encomanar un refredat quan encara no saps que el tens.
  • Evitar estar molta estona amb moltes persones en llocs sense bona ventilació.
  • Si estem constipats, hem de rentar-nos les mans molt ben rentades i sovint, sobretot després de mocar-nos.
  • Tapar-se el nas i la boca quan fem un esternut o quan tossim.

A l’Espai Escoles del web Farmacèutic Online hi trobareu consells i recomanacions adaptades per als més petits de la casa, i també temes de salut destacats, temes en anglès i una selecció de jocs.

Per a més informació:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal