Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Què cal tenir en compte a l’hora de triar el calçat d’hivern?

Què cal tenir en compte a l’hora de triar el calçat d’hivern?

28 febrer 2018

Aquest mes de febrer ens fem ressò en aquest espai de recomanacions i consells farmacèutics, d’alguns aspectes que hem de tenir presents a l’hora de triar el calçat d’hivern.

L’alçària del taló

L’alçària del taló juga un paper important en la biomecànica del peu, i en les pressions plantars. Cal tenir present que el peu col·locat en una sabata de taló alt, tendeix a relliscar cap endavant, i produeix un augment de les pressions suportades pels caps dels metatarsians i pels dits.

El vespre: la millor franja horària per comprar calçat

El millor moment del dia per comprar calçat és al vespre, ja que després d’una llarga jornada és possible que els nostres peus estiguin inflats i puguem comprar sabates que no ens estrenyin. Es recomana emprovar-se les dues sabates, ja que és habitual que un peu sigui més gran que l’altre.

Utilitzar un calçat adequat és garantia de salut.

Utilitzar un calçat adequat és garantia de salut.

Les parts de la sabata

La sabata està formada per diferents peces i hem de comprendre com s’encaixen per fer una elecció intel·ligent. Les quatre parts que podem diferenciar són: la canya, la pala, la sola i el taló.

  • La canya és la porció del calçat que cobreix i subjecta la part posterior del peu.
  • La pala és la part que protegeix la part anterior del peu i la part del mig del peu.
  • La sola s’encarrega de protegir el peu del terra, i el taló és l’elevació que hi ha a la part posterior de la sola.

Comoditat i salut

Per últim, hem de recordar que la comoditat en el calçat s’uneix, necessàriament, a la salut. Els peus ens transporten d’un lloc a un altre i suporten el nostre pes durant gran part del dia. És per això que, en aquestes zones, comencen els símptomes d’esgotament i malestar.

Utilitzar un calçat adequat no només ens proporciona plaer en caminar, sinó que també és garantia de salut i protegeix el peu, d’aquí la importància d’escollir-lo bé.

Informació basada en el contingut de la web de salut Farmaceuticonline:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal